{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraj jedne ere: Google uskoro mijenja ime

11.8.2015. u 09:24
38
58
Kraj jedne ere: Google uskoro mijenja ime
38
Google kakvog znamo uskoro će prestati postojati jer osnivači planiraju reorganizaciju kompanije pod novim imenom.


Ime kompanije koju danas poznajemo kao Google, a koja ispod sebe drži istoimeni najpoznatiji pretraživač na planeti, email servis Gmail, operativni sistem Android, videoservis YouTube i sve druge prateće projekte nosit će ime Alphabet.

Osnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin veliku reorganizaciju najavili su u ponedjeljak, a novi direktor Googlea umjesto Pagea bit će Sundar Pichai.

Google je počeo isključivo kao internet pretraživač, a nedugo zatim počelo je širenje na druge sektore interneta, ali i ekonomije uopće. Google danas radi na projektima poput razvoja automobila bez potrebe za vozačem, razvoja tehnologije za usporavanje starenja, kao i unapređenja pristupa internetu.

Page i Brin tvrde da su grane kompanije postale isuviše raznolike i komplikovane za jednu firmu. Različite tehnologije i projekti zahtijevaju različite tipove lidera sektora. Upravo zato Google postaje samo jedan dio krovne kompanije Alphabet koja će nadgledati uskoro nezavisne firme Google, Gmail, YouTube, itd...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: