Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Android ti je nekako kao i SDA, kurcu ne valja a svi ga vole.
Apple ćaća.
Hakeri mogu da na osnovu lažnih ličnih podataka naprave kopiju postojeće aplikacije sa dobrom reputacijom, objavili su stručnjaci kompanije "Bluboks sekjuriti". Ukoliko korisnik preuzme tu aplikaciju na svoj uređaj, omogućiće hakerima da uđu u njegov aparat i dođu do uskladištenih podataka. "To se može iskoristiti za preuzimanje specifične aplikacije ili čitavog uređaja, svega onoga što je korisnik uskladištio na tom uređaju. Ugroženi su onlajn bankarstvo, poslovna elektronska pošta, sve ono za šta se uređaj koristi", izjavio je Džef Foristal, glavni tehnološki stručnjak "Bluboksa". Prema njegovoj proceni, ranjivo je 99 odsto uređaja sa "androidom", ali njegova kompanija za sada nema dokaza da su hakeri iskoristili taj propust. "Bluboks" je obavestio "Gugl" o ovom problemu u aprilu. Posle toga, ova američka korporacija, proizvođač "androida", objavila je softverski dodatak za svoj operativni sistem. Korisnici koji ga još nisu preuzeli i dalje su ugroženi.
Korisnici Androida su ionako plitke pameti.
Ja uvijek kazem: ako je Apple kao marka los, a i sami Apple uredjaji, zasto - svi vodeci profesori tehnickih nauka u Europi imaju iPhone? - zasto se na vecini svjetskih tehnickih fakulteta koristi Macintosh kao OS? - zasto vecina najjacih svjetskih industrijskih firmi koristi Apple laptopove, tablete i mobitele? Ja za svojih 5 godina studija van bih nisam sreo profesora iz elektrotehnike a da nema iPhone. Ali sta ces: inace naucnici nemaju pojma. Bosanci su inace pametniji od mnogih u svijetu...
Znači Kitarović je zaštićena
Apple zakon pa nek debijem 1000 minusa
U BiH nista nije zakon zato sto je skupo. Narod je naucio da mrzi nekog ko ima, pa sta bilo. A da ne pricamo o iPhone. 80% populacije koja proca protiv Applea, to govori a da nikad u zivotu nije imala iPhone kao mobitel. Nikad nisam shvacao kao neko moze pricati protiv necega, sto nikad nije imao/koristijo? Ali... Bosna je ovo. Zemlja papaka, seljaka i neskolovanog naroda. Kad covjek vidi koliki je broj polulismenih u nasoj drzavi, dodje mu zlo.
@insomnia Gramatika mi nikada nije bila jaca strana, jer ja nisam studirao Bosanski jezik 8 godina nego elektrotehniku, od toga pola van BiH. Ali nesto sam naucio: Bosanci vole da lijece vlastite komplekse citajuci tudje komentare i pripovjedajuci o tome da li je jedno slovo ispravno ili ne. I zadnje: vecina profesora i doktora koje sam upoznao nema jezik kao jacu stranu, nego NAUKU, to jeste inzenjerstvo. Druga najpoznatija profesorica kontrole i robotike u Europi, Prof. Dr. -Ing. Sandra Hirche, ima oko 100 gramatickih gresaka u svojoj disertaciji (pogledaj samo Abstract Zusammenfassung), a spada u red najvecih naucnika svijeta na polju kontrole skupa sa Prof. Buss, Prof. Tomlin (UC Berkley), Prof. Krstic (UCSD), Prof. Kennel (TUM),... A da se zivi od slova, pa ti bi bio milioner onda. Ali eto nisi, jer ti je ocito jedina "vrlina" pokusaj diskretizacije drugih, a niko si i nista. Regards // Beste Gruesse, Sarajevo_sg
PRIKAŽI ODGOVORE (3)