Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HTML nije programski jezik
Ko je uopšte napisao ovaj članak? 😂
@alala baš kratki vodič 😂😂
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je pisao neko ko nema veze sa programiranjem. Vjerovatno smatra da je HTML programski jezik ...
@fbUser1589453431 Pa kad ti kazu da je c# tezak za razumijevanje onda znas odma ko je pisao i kome se obraca. c# je najvise prosiren i daje najvecu sansu za poslom isto kao i SQL-server
@fbUser1589453431 A onda jos na to da je C tezak a JavaScript jednostavan.... A C i JS skoro isti
prvo html nije programski jezik. drugo totalno promasen tekst vidi se da osoba koja je pisala nema dodirne tacne sa programiranjem, za programiranje nije kasno nikad, samo sto prvo morate sami odlucit sta tacno zelite da radite, odredite sebi pravac i pocnite ucit i ono NAJVAZNIJE NE NASJEDAJTE na marketing it akademije za 10 puta manju cifru mozete na udemy naci puno bolje sadrzaje i kasnije sami platit sebi polaganje za neki od prestiznih certifikata tipa zend,google,apple itd...
Nauči engleski prvo. Uči svaki dan po 5 sati, 3 mjeseca i dobar si. Code Blocks je super jednostavan IDE za početnike sa c i c++. Izabereš opciju sa mingw da ti instalira i kompajler i odma počneš. Možeš drag-drop fajlove u app. Počni sa tutorijal od bucky na youtube. Taj buckey je toliko talentovan učitelj to je čudo. Ako znaš engleski imaš pristup ogromnom izvoru informacija. Visual Studio Code je dobar isto al Code Blocks može i baba programirati.
treba krenuti od nekih osnova, Phyton i C, jer tu se uci logika, dalje se grana dosta, pa sta kome leži. web sajtovi su najlaksi def, i onda sve ka gore. ko god krene nek mu je sretno, ali definitivno nije za svakog mnogi su krenuli jer je "in" i odustali
Da je tako jednostavno ne bi vrmilo od konkursa za programere. Nije to za svakoga, al ko hoce neka proba. Mozda se pronadje u tome.
C je osnova - baza svega i ako. ne shvatis C nema logike da bilo sta pokusavas dalje,
IF THEN ELSE END -- to je otprllike sve što ti treba.
"a teško za naučiti je samo one visokog nivoa." :D :D
Ja sam usavrsio asp. Php, html i te trice su za malu djecu. :)
Nemate vi pojma, programiranje nije samo nauciti programski jezik. Programiranje je najkomplikovaniji posao koji mozes raditi i zahtjeva poznavanje svih nauka,od matematike, fizike itd.
Kaye, programiranje je 75% ispravljanje bugova/problema, a 40% pisanje novih bugova/problema
Programiranje je umjetnost a ako nemas dara dzaba ti znanje
Iz prve ruke mogu da kazem ako si krenuo u to sam onda jeste malo tezi i duzi put.Uzalud trosenje vremena na bezpotrebne stvari dok ne pronađes rjesenje je najveci problem.Stoga,ako imate namjeru uciti onda za start uzmite neki kurs.I cista glupost je da je PHP pocetnicki jezik !
Jeste teško naučiti, naročito sam. Moraš baš biti i mazga i mozak.
Kao sto je jedan moj kolega rekao, sve se da nauciti, sve ovisi od ulozenog novca/vremena u materiju