Tehnologija
10

Klix.ba predstavlja novi dizajn

Klix.ba
Nova naslovnica
Tačno godinu dana nakon rebrandinga najposjećeniji bh. informativni portal Klix.ba je sve vas, svoje čitatelje, počastio novim i modernim dizajnom i boljom funkcionalnošću portala.

Novi dizajn portala Klix.ba urađen je prema svim modernim svjetskim standardima i trendovima u web dizajnu. Ovo je najveća promjena od 2000. godine, od kada postoji naš portal. Cilj redizajna, osim dugoočekivanog vizuelnog osvježenja, bio je poboljšati korisnički interfejs, pojednostaviti kretanje kroz portal te napraviti što pregledniju naslovnicu. Dodatno su unaprijeđene kategorije vijesti, a svaka kategorija se od sada ponaša kao zaseban portal. Uvedeni su i tagovi, koji će pomoći da lakše dođete do prethodnih vijesti vezanih za neki članak ili do neke teme koja bi vas mogla zanimati. Također, napravljena je i nova pretraga koja će vam se zasigurno svidjeti.

Registrovani korisnici i komentari

Osim novog dizajna uvedene su i određene novine vezane za korisnike. Jedna od novina je registracija korisnika na portal, a najveća novost, koja će se, vjerujemo, svima svidjeti, je da od sada samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Korisnici koji već imaju korisnički nalog na Facebooku ili na našem forumu isti mogu koristiti za logovanje na Klix.ba i pisanje komentara. Također, registrovani korisnici od sada imaju i određene privilegije: pregled svojih pročitanih vijesti, uređivanje profila, pregled svojih komentara, vlastiti profil (uskoro), kao i pristup svim budućim servisima portala.

Uvedena je fotografija dana u velikoj rezoluciji, koju će za vas svaki dan birati redakcija i uredništvo našeg portala.

Unaprijeđeni servisi

Znatno su unaprijeđeni i poboljšani dodatni servisi unutar portala, od kojih izdvajamo novu vremensku prognozu koja prikazuje trenutne vremenske prilike u cijeloj Bosni i Hercegovini. Televizijski program je također poboljšan, a pomoću njega možete pratiti šta se trenutno prikazuje na bh. televizijama. Tu je i nova kursna lista, kao i konvertor valuta, a uskoro i novo stanje na putevima.

Inovativan, kreativan i u trendu

Novi Klix.ba urađen je prema svim najnovijim svjetskim standardima i trendovima u web dizajnu. Jedan je od rijetkih portala razvijan i dizajniran u potpunosti unutar našeg mladog programerskog i dizajnerskog tima. Također, novi Klix.ba je jedini retina-ready portal u regiji, tj. optimiziran je za uređaje sa retina rezolucijom. Vlasnici takvih uređaja će zasigurno najviše uživati surfajući našim stranicama.

Tokom beta testiranja podijeljeno je blizu pet hiljada ključeva pomoću kojih je određeni broj naših vjernih korisnika mogao isprobati beta verziju novog Klixa. U okviru tog testiranja dobili smo zaista vrijedne sugestije korisnika kako bismo finalnu verziju mogli dodatno poboljšati. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim beta testerima.