Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Voz jeste kineski ali tehnologija je njemacka.Sve je uradio Siemens koji je potpisao još jedan ugovor vrijedan 750 miliona eura...Za one koji ne vjeruju a znaju engleski jezik...http://www.thelocal.de/national/20090320-18139.html
Idi te na google.com ukucajte maglev i saznace te koji je najbrzi voz na svijetu koji postize brzinu i do 500 Km/h radi na principu superprovodnosti i bla bla bla.
@ valter da ti kajem nesto ba slusaj vamo, ti si u ovoj oblasti mozda (mozda si samo pokupio info s wikipedije) pismeniji odnosno vise informisan, ali biti informisan ne znaci biti pismeniji ili pametniji. ja posjedujem logiku, nacin razmisljanja, iskustvo, s kojim mogu ako hocu nauciti sve
@Valter: Sve ti stoji, do opisa kineske radne etike, to je skroz netacno, nema aljkavijeg naroda na svijetu, ljubav prema dobro uradjenom poslu ih ne zanima, njih jedino vuce cilj obogacavanja i indivudalnog uspjeha, na bilo kakav nacin, i po svaku cijenu, pa makar trebalo prodavati otrov pod ambalazom slatkisa. Ako hoces dobro uradjen proizvod, kupi japansko, njemacko, francusko, sjeverno evropsko, kinesko samo ako je radjeno po procedurama i u okviru firmi iz ovih gore nabrojanih, u svem ostalom ces biti zavaljen i mozes se nadati roku trajanja od par sedmica. Kakvi Kinezi i njihova vrijednost, oni rade za pare, za prodaju (oni bogati ili srednja klasa) ili da imaju sta jesti (silna sirotinja navrla sa sela da nekako prezivi u gradu), Japanac radi u cilju savrseno uradjenog posla, s ljubavlju prema istom, i u bilo kojoj situaciji, bilo kad radi il\' kad si pravi da jede. Ovo ti je istina ziva, ne vjeruj nikom ko ti drukcije kaze.
@j.bach. Hajd ne kaki matere ti. Kako se to krade takva tehnologija? Evo i mi imamo pruge pa što ne kupimo jedan takav voz pa ga pođonimo ko kinezi? Krelci i mamlazi nepismeni. Pruga i voz je djelo Siemensa. Kinezi kupili ključ u bravu i sada ga marketiraju okolo kao najbrži kineski (u kineza) voz. Samo znate pljuvati po kinezima umjesto da se malo ugledate na njih. Kinez radi 12 sati svaki dan i nema slobodnih vikenda i godišnjih. U tome su zajeebali i japance i korejce. Nedjeljom rade \"samo\" do podne jer popodne odmaraju. Vrijedna nacija pri tom i skromna.
A da ne zaboravim da je cijela konsepcija masine koja ide ovom kineskom linijom respektivno japanska ili njemacka (jer imaju dvije vrste CRH02 te CRH03), a dizajn i globalna tehnologija voza je francuski TGV.
Vi stvarno ne znate ni prevesti ni protumaciti informacije koje primate pa slijepo ovdje ubacujete, provjerite te depese, da ne lupate gluposti. Radi se o najbrzoj komercijalnoj liniji, u smislu prosjeka brzine, a ne o najbrzem vozu, to su dva razlicita pojma. TGV je vec 1981. dostigao rekord od 380km/h, 1988. 408km/h, 1990. 515,3km/h, 2007. 574,8 (mach 0,47), sto ga cini najbrzim konvencionalnim vozom na sinama. Zatim, nisam nesto ni siguran da je ova nova linija toliko najbrza, obzirom da TGV veze Calais - Marseille (distanca od 1100km) za 3h25, dok ova kineska veze 922km za 2h58, tu je to vise manje.
Ma o vi kinezi ce ubrzo i zvanicno preuzeti komandnu palicu od amerikanaca,sviju mi!!!
pa morete vi praviti sta god hocete, ali masine/tehnologija/znanje s kojim cete praviti to jos uvjek morate kupovati od nas
Pa kad su svabe davali nama da im radimo sve, jeftina radna snaga, ali smo zato pomalo copy-paste sve godinama i sad se jebite levati.
pokrali svu tehnologiju od svaba engleza rusa
http://www.erepublik.com/en/referrer/Admir+M
http://www.youtube.com/watch?v=Dw4zn-qw1oM evo jos brzi - 574 kmph :p
581km/h http://www.youtube.com/watch?v=VuSrLvCVoVk&feature=related
Kakva je to priča kineski voz najbrži? Zar ja nisam brži?