Mobitel Mate 10
0

Kinezi iduće godine konačno predstavljaju prvi Huawei uređaj u SAD-u

Klix.ba
Huawei Mate 10 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Huawei Mate 10 (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Treći najveći svjetski brend pametnih telefona - kineski tehno gigant Huawei u februaru iduće godine predstavit će svoj mobitel Mate 10 na događaju američke kompanije AT&T.

Huawei je dosad skoro nepoznat u Americi, ali čini se kako bi se to moglo početi mijenjati. Kinezi se nadaju da će napraviti veliki preokret predstavljajući njihov novi mobitel na američkom tržištu.

Iako su visokokvalitetni Huawei mobiteli već dostupni u SAD-u, uglavnom su prošli samo kroz prodavnice Best Buy i Amazon. Prva stanica za mnoge kupce pametnih uređaja je u sjedištu kompanije, a Huawei u tom slučaju nije imao mnogo sreće kod Amerikanaca. Neuspjeh također mogu pripisati i slabom oglašavanju te niskoj profitnoj marži.

Međutim, očigledno je kako se stvari mijenjaju, a tome svjedoči i činjenica da Huawei planira izdvojiti 100 miliona dolara za reklamiranje svojih proizvoda u Americi.

Huawei Mate 10 koristi prvu specifičnu mobilnu umjetnu inteligenciju Neural Network Processing Unit, čime pokreće novu eru pametnih telefona. Mobitel je pravi izbor za one kupce koji zahtijevaju sofisticiranost i jednostavnost uz vrhunske performanse.

Huawei već nekoliko godina korisnicima nudi veoma kvalitetne telefone, ali nisu cijenjeni kao Appleovi ili Samsungovi. Ulaganjem u ime i reklamiranje brenda, za očekivati je veći broj kupaca Huawei uređaja u SAD-u.