Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jbo google translate sta je ovdje prevedeno u tekstu
Ma samo stancajte, jednom kad se desi katasrofa sami cete sebe poubijati nece biti neprijatelja.
Za 50 godina ćemo nakon svih pokušaja baterija k*rac palaca i baterija imati u auto po jedna umjesto motora i to je to.
ja sam siguran da ima bošnjaka koji su ovo već davno patentirali kao npr. zet lopovske familije izetbegović,stari bošnjački inovator, il koji su na ovom doktorirali na univerzitetu u vitezu.
PORUCIO IRAN 1000 KOMADA OVIH REAKTORA, TREBA IM ZA NESTO….
Moze li prevod na B/H/S jezik ovog zanimljivog clanka?
Mini nuklearna bomba ?
"Nuklearno" ne znači odmah nuklearna bomba. Ovi reaktori su čistiji i efikasniji, te manje opasni nego elektrane. Nema udisanja govana, nema zagađenja rijeka i šuma. Fukushima i Chernobil su izolovani slučajevi gdje LJUDI (po običaju) nisu uradili svoj posao kako treba, pa su rezultirali katastrofama. Ali i uz sve navedeno, ja nešto ne bih vjerovao kineskim reaktorima. Bez obzira što su oni u posljednje vrijeme tehnološka velesila, još uvijek im ne vjerujem.
nuklearne elektrane su danas toliko sigurne da je procijenjena sansa za havariju kao u cernobilu jednom u milion godina. uz dobru brigu o radiaktivnom otpadu po meni za sada najbolja tehnilogija proizvodnje struje sve dok ne razviju fuzijski proces, a ocekuje se za 20ak godina :)
haloo lektor
U I PUSTINJU, NOVINARE