{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina ograničila korištenje WhatsAppa zbog kongresa Komunističke partije

26.9.2017. u 08:30
3
1
Kina ograničila korištenje WhatsAppa zbog kongresa Komunističke partije
3
Kina ograničila korištenje WhatsAppa zbog kongresa Komunističke partije
Korištenje aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp ograničeno je u Kini jer vlada podiže sigurnost prije kongresa Komunističke partije (KPK) koji će se održati sljedećeg mjeseca. Korisnici se suočavaju s problemima duže od sedam dana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
WhatsApp je Facebookov proizvod koji je dopušten samo za rad u kontinentalnoj Kini. Glavna društvena mreža Facebook i Instagram nisu dostupni na kopnu.

Korisnici u Kini nisu mogli slati videoporuke ili fotografije ljudima izvan Kine. Ovakav problem je nastavak na ograničenja koja su korisnici WhatsApp aplikacije imali s videorazgovorima i slanju fotografija u julu.

Pooštrene mrežne cenzure dolaze u vrijeme kada Kina podiže sigurnost zbog nacionalnog kongresa Komunističke partije koji se održava svakih pet godina.

"Period prije kongresa obično je vrijeme većih ograničenja svih vrsta kako bi se osiguralo da se kongres stranke održi u idealnim društvenim uvjetima i da se ne narušava mir", izjavio je Robert Lawrence Kuhn, dugogodišnji savjetnik kineskih čelnika i multinacionalne korporacije, saopćeno je BBC-u.

Međutim, kazao je kako još nije jasno hoće li ograničenja prestati nakon kongresa partije, dodajući kako mnogi analitičari ne vjeruju da će se to desiti.

WhatsApp je odbio komentirati ovaj slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: