Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boriti se protiv chatGTP-a tako da ćete sa djecom više UČITI U ŠKOLI (za šta škola i služi) a manje zadavati zadaće da roditelji uče sa djecom. Sad se očekuje da djeca dođu u prvi razred i da znaju čitati i pisati.. A 9 razreda uveli..
Mi smo svi znali citati i pisati jos '90tih kad smo polazili u skolu
Istina.
Klix moze konacno profesionalne analize i clanke pistat i ove nihove "novinare" zamjeniti.
Borba protiv ChatGPTa je besmislena, jer ovo je samo prva verzija AI. Bolje je nauciti ucenike (a i ucitelje) koje su prednosti a koje su opasnosti sa slicnim aplikacijama. ChatGPT i slicne aplikacije su neizbjezljive, a i donose mnoge opasnosti sa sobom kojih covjek mora biti svjestan. Nikakva aplikacija ne moze otkriti ako ti GPT napise a ti malo prepravis esej
Zašto uopšte da pišu eseje kod kuće, to se radi na času, a teme se ne daju unaprijed.
Mnoga djeca u osnovnim školama ne znaju ni šta je esej jer mnogi nastavnici poklanjaju 2 ili čak 3 na ništa. A o sistemu je suvišno i govoriti, sama činjenica da npr. budući inženjer i automehaničar idu zajedno u školu 9 godina i rade isto gradivo je ludost.
Inace kao malo dijete vec znaju sta ce biti...u srednjoj bi se trebala uvesti specijalizacija(to sto ti govoris) 4 godine i na fakultet da dodjes vec spreman za tu materiju izucavanja...
Evo i chat bot kaze da Seka, kao ni pola profesora nema diplomu 🤣
Ma Hota jedino proučit može na ovo. A GPT se treba u školama izučavati, to je naredni oblik komunikacije među ljudima.
Gotivna je to stvar,cak se i profesori zacude kako ga dobro napise
Kakvi ba problemi za nastavnike... Daj molim te, nit je ko od eseja postao pametniji, nit je koji profesor se nasikirao
moralno pitanje je sta je do sada skolstvo uradilo za covjeka? oduzimanje najboljih godina djetinjstva zarad pamcenja nepotrebnih informacija koje se mogu izguglati za par sekundi. i ovo primoravanje pisanje eseja, pa ako neko treba da bude sportista ili fizicar, sta ce mu esej? doslo je konacno vrijeme da se sve iz temelja mijenja
E moj ti nisi ti kod masica iz fizike esej za prolaz radio, ne znas ti sta su muke
Nije naš učenik kapacitet za toga. Nemam brige ni malo. Da je tik tok zvezde Granda, instagrsm ajd i nekako ali ovo. Treba dati peticu svakom učeniku koji bilo kako kreativno pokaže da to koristi ikako. Na žalost ne mislim da će biti puno petica..
Naravno da je moguće detektovat šta je napisala umjetna inteligencija. To je valjda svima jasno. Ono sto je manje jasnije zašto je vama GPT postao sinonim za chatbota, kao da ne postoji Bard naprimjer. Isto tako vam je Tesla sinonim za električno auto. Zaglupljujujete ljude.
Testirao sam već AI I pisanje eseja. Za svaku temu koju sam zadao dobio je keca, jer je fulao temu.
Čak i da nije fulao, nije fazon potrefiti samo temu, nego i stil pisanja, nivo očekivanog znanja, organizovanje teksta u paragrafe i dr. Svaki nastavnik će prepoznati koliko koji učenik sve ovo može postići.
Čuo sam da to ovi botovi koriste za štancanje komentara
Ne može pisati složene stvari samo nešto jednostavno a zvuči kao Genjac u podne.
morat ce se promijenit sistem obrazovanja, svakako je ovaj sistem katastrofa
đe si jupi, kako El Bake "el presidente". Počeli smo istraživati porijeklo love.
Nema boljeg od Baketa trenutno! ✊🏻al et, sirotinja nesto pametuje, hajd nek vam bude kako hocete, nije to ni bitno toliko.. sto si ba neurozan? idi tamo istrazuj porijeklo, sta meni pises ovdje 🤣
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Reko napiši mi neki komentar za klix, kae nemere. :)