Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj da je nama to bilo...
Srbija ga je nedavno bas nabavila. Imali smo i mi u BiH tad Crvene i zelene strijele, kineski sistem, doduse malo su kasno stigle, ali su bile spas! Dosta su slicne ovome, samo sto je ovo naravno i efikasnije i sa vecim dometom i svasta nesto...
da su samo nama dali ko ukrajincima, sad bi se borili da imaju smederevski sandžak a ne pola bosne.
Imali smo crvene strijele, kineski sistem dosta slican ovome, samo naravno slabiji u svakom smislu, sa manjim dometom itd. ali je bio spas u to vrijeme, sta je samo tenkova sprzeno! Samo mislim da nam nije niko dao, nego se uzelo na kredit kod Pakistanaca ja mislim, dobili smo malo nesto, ostalo je kupljeno, a nesto je i zaplinjeno u Plocama.
Kako ce nabaviti masovicu kako ????? Kad nemogu u pozaru dejstvovati a kamoli u ratu. DODO sve koci
Hrabri. ste teoretišete. Podržavate iz pariza plešući. Samo pet minuta na bojištu. Pune gaće, znaju to. oni koji su bili na prvoj liniji. Kad eksplodira 120.m pored tebe. Zaboraviš na oružje. Propaganda može sve, Ukrajina se koprca dokle . ne zna. se.
Fadile ovo da kupis svakom djetetu, da se iskupis za respiratore. Ironija je kad te lijece na ac812a a prodaju ti maglu da ces zivjet ako imas javeline...ahahhahaha
Dajte nam nekog mršavog rusa i krezubog, sa različitim čarapama(ukradenim sa štika).....cccccc........propaganda je čudo ! :(
javelin je najmocnije prenosno oruzje za oklope. dometa je do 2000 m a nakon ispaljivanja ide na visinu do 160 m i cilj pogadja odozgo. a znamo da tenkovi bas ni nemaju znacajan oklop s gornje strane. opremljena je s 3 potpuno neovisna sistema navodjenja. i njome rukuje samo jedan covjek.
Borac ARBiH je ovo radio vrlo učinkovito tromblonom dok nije dobio strijele. A opet ne bi bilo loše zabaciti bar 500 komada.
Mi da smo Pametni sami bi ovo Proizvodili u nasoj BIH ali nazalost nismo toliko sposobni ko Svicarska,Svicarci su kupili od USA 1 Komad Stingera vidjeli kako se pravi po Planu i Kopirali ga sebi.I sad Svicarska sama to Proizvodi i najmodernije Stingere i najmodernije Protivtenkovske Zolje.
i sta je bilo kad si se probudio?
Samp rokaj a posebno onu čečensku bandu
'Novinaru' - analfabeto priprosti... 'Bojeva glava pod nazivom HEAT'?! HEAT je vrsta a ne naziv projektila. Zaćer'o ti Google Translate zguza opet...
Za one koji ne znaju HEAT = high explosive anti tank, Rusi imaju jos bolje oruzije ovog tipa, a to je Kornet, samo sto za Kornet trebaju 2 covjeka montira se na postolje, slicno kao crvena strijela, ali je i efikasnije i sa dosta vecim dometom, i ima spiralnu putanju projektila.
Jos malo pa Rusi nece imati sta jesti, pusti ba rakete i topove
Mislim da je Hrvatska trebala naručiti ove rakete i stingere. Po 2000 do 3000 kom. Kakvi miraži. I jeftinije
“ S obzirom na činjenicu da poseduje mogućnost” poseduje???
Jadni tenkiči.Em dronovi em javelini kuku lele
Zašto mi ovo ne nabavimo?
Preskupo je ovo za nas, samo jedna raketa za ovo cudo kosta oko 100k $ Ali ovo pogadja u tenka 96%