{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Japanci izumili uređaj za ljubljenje na daljinu

S
6.5.2011. u 17:45
0
30
Japanci izumili uređaj za ljubljenje na daljinu
0
Japanci izumili uređaj za ljubljenje na daljinu
Japanska laboratorija Kajimoto je dizajnirala uređaj koji bi uskoro mogao omogućiti ljubljenje putem interneta, javlja CNN.
Poljubac na daljinu podrazumijeva pomijeranje plastične slamke jezikom, dok se u isto vrijeme slamka na uređaju druge osobe identično pomijera. Zvaničnici laboratorije Kajimoto kažu da je ovo samo početak, te da će nova tehnologija omogućiti puno interpersonalno iskustvo.

Laboratorija Kajimoto je dio Univerziteta elektrokomunikacija u Tokiju. Na internetu je objavila video u kojem istraživač demonstrira tzv."Kiss Transmission Device". To je kutijasti uređaj koji liči na neku vrstu policijskog alkotesta.

Naučnik Nobuhiro Takahashi, student i istraživač na pomenutom univerzitetu, svojim je jezikom pomicao plastičnu cjevčicu na uređaju. Potom je program zabilježio te pokrete na kompjuteru te ih prenio do drugog uređaja čija se cjevčica također identično pomijerala.

Ovaj uređaj je osmišljen kako bi se pomoglo osobama koje su u vezi, a koje žive daleko jedna od druge. Sistem će biti spojen na internet, tako da će omogućiti ljubljene, a da parovi ne moraju biti jedno pored drugog.

Cjevčica na uređaju se ne čini kao dobra zamjena za usne i jezik, tako da naučnici razmišljaju o poboljšanjima.

"Elementi jednog poljupca uključuju osjećaj ukusa, način disanja i vlažnost jezika. Ukoliko to uspijemo dobiti poboljšanjima, imat ćemo veoma moćan uređaj", rekao je Takahashi.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: