Ekskluzivno
10

Isprobali smo Galaxy S8: Pogledajte kako izgledaju novi Samsungovi uređaji

Piše: D. B.
Samsung je danas predstavio nova dva smartphonea, kao i novu kameru i dock, a portal Klix.ba je pratio kompanijin event Unpacked održan u Londonu te vam donosi prve utiske i fotografije iz experience zone.

Kao što je naš portal već objavio, Samsung je danas predstavio “pametne” telefone Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus, kao i dock DeX Station i novu Gear 360 kameru.

S8 dolazi s 5,8-inčnim ekranom, dok njegov veći brat S8 Plus ima impresivni 6,2-inčni OLED zakrivljeni (edge) ekran 2K rezolucije i ultraširokog formata 18.5:9. Upravo taj ekran dominira na prednjoj strani uređaja zahvaljujući uklanjanju fizičkog dugmeta, pa je sada Home dugme "sakriveno" ispod ekrana. Kupci moći birati između tri boje, a to su crna, siva i srebrena.

Oba uređaja imaju 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije, Exynos 8895 procesore, microSD slot, prednju kameru od 8 i stražnju od 12 megapiksela s laserskim autofokusom, USB Type-C te su otporni na vodu i prašinu. Manji smartphone napaja bateriija od 3.000, a veći od 3.500 mAh. Dio novih smartphonea je glasovni asistent Bixby.

Pomoću DeX Station docka se mogu koristiti kao PC.

Samsungova nova Gear 360 kamera je naprednija, a omogućava i live streaming.