{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


iPhone 5S imat će veću kameru i čitat će otiske prstiju

13.4.2013. u 16:33
0
11
iPhone 5S imat će veću kameru i čitat će otiske prstiju
0
iPhone 5S imat će veću kameru i čitat će otiske prstiju
Brian White, analitičar tržišta kapitala Topeka, objavio je novo istraživanje u kojem je sumirao svoje mišljenje o telefonu koji naziva iPhone 5S, a za koji se očekuje da će izaći ovog ljeta.
White je povukao svoje ranije mišljenje da će novi iPhone na tržište doći u više varijanti, odnosno sa različitim dimenzijama ekrana. Među njegovim izvorima u Kini bio je konsenzus da će ekran ostati isti kao na iPhoneu 5.

White tvrdi da će dugmad za povećavanje i ukidanje tona sa lijeve strane biti drugačije raspoređena, a tehnologija prepoznavanja otisaka prstiju razlikovat će 5S od iPhonea 5 na isti način kao što je i Siri činila razliku između pametnog telefona 4S i iPhonea 4.

White također smatra da će ovog ljeta izaći i jeftinija verzija iPhonea, a koja bi se trebala zvati iPhone mini. Generalno mišljenje je da će ovaj uređaj imati ekran iste veličine kao i iPhone 5 (četiri inča), ali će imati zakrivljeno kućište od obojene plastike i bit će deblji od iPhonea 5. Cijena bi trebala biti nešto viša od prijašnjih predviđanja, odnosno oko 400 dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: