Korisnici oduševljeni
9

Instagram uveo tamni način rada na iOS 13 mobilnim uređajima

Dž. L.
Foto: Nick Statt/The Verge
Foto: Nick Statt/The Verge
Instagram je unaprijedio svoju iPhone aplikaciju tako da je na Appleovim ljubimcima s operativnim sistemom iOS 13 sada dostupan tamni režim rada koji su korisnici dugo čekali.

Pregled novosti i otvaranje Storyja znatno su lakši za oči u tamnom režimu, naročito ukoliko niste ljubitelj Instagramove palete boja i svijetlih bijelih rubova. Pored toga, potvrđeno je i kako tamni mod troši manje baterije.

Nažalost, koliko god lijepo izgledao tamni Instagram, popularna društvena mreža vam ne dozvoljava da uključite ili isključite opciju tamnog načina rada unutar same aplikacije, kao što to možete s Twitterom na iOS 13 mobitelima.

To znači da u sistemskim postavkama iPhonea morate tragati za tamnim Instagramom, što i nije toliko čudno, jer većina proizvođača iOS aplikacija prvi put uvode mračne režime rada. Apple je uvođenjem iOS 13 operativnog sistema sredinom ove godine omogućio korisnicima tamni mod za Iphone.

Prema mišljenju mnogih tehno kritičara, iskustvo korištenja Instagrama uz tamnu pozadinu mnogo je poboljšano. Ipak, uvijek će biti oni koji se protive promjenama izvornog izgleda mreže.

Za one koji su željni isprobavanja novih promjena, ažuriranje Instagrama dostupno je na App Storeu.

Podsjećamo, Facebook je uveo tamni režim rada za Messenger korisnike, kao i Twitter za iOS i Android korisnike.