CES 2012
0

Huawei predstavio najtanji mobitel na svijetu

Sarajevo-x.com
"Debljina" novog mobitela kompanije Huawei iznosi samo 6,68 mm. Mobitel Huawei Ascend P1 S ima Androidov 4,0 Ice Cream Sandwich operativni sistem. Radi se o najbržem i najkompaktnijem pametnom telefonu u njegovoj klasi.

Huawei Ascend ima dual-core 1,5Hzy Ti OMAP 4460 Cortext-A9 procesor i 4,3-inčni Super AMOLED ekran (960x540) sa Corning Gorilla staklom.

Kompanija je danas predstavila i model Ascend P1 koji ima iste performanse kao i model P1 S, ali je nešto deblji (7,69 mm).

Oba mobitela imaju bateriju jačine 1670 mAh/1800 mAh, mogućnost multitaskinga te PPVD zadnji poklopac koji ravnomjerno raspoređuje toplotu.

Oba uređaja također imaju kameru od osam megapiksela na zadnjem dijelu, kao i 1,3 HD kameru na prednjem dijelu. Tu su i dvostruki LED blic, HDR optimizacija efekata, kao i mogućnost snimanja HD videa u 1080p rezoluciji.

"Veoma smo uzbuđeni što kupcima možemo ponuditi najtanji mobitel na svijetu", rekao je Richard Yu, direktor kompanije Huawei.

"Huawei Ascend P1 S demonstrira našu predanost i želju za inovacijama i uređajima visoke tehnologije", dodao je Yu.

Najtanji mobitel na svijetu će na azijsko-pacifičko, sjevernoameričko, australsko, bliskoistično i kinesko tržište stići u aprilu ove godine, kao i na neka evropska tržišta.

Kućišta za oba mobitela su dostupna u metalik crnoj, bijeloj i roze boji.