Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Baterije ekoloski ubrali na livadi u cevljanovicima predpostavljam....
"a njihova snaga iznosi 6,1 mWh", bar prevedite članak kako treba ili dajte nekom ko ima pojma o životu da pregleda. 6,1 mWh (mili - kako ste vi napisali, umjesto M - mega) nije dovoljno ni da mikser napaja, a drugo, to nije snaga baterije već kapacitet.
Steta kako si pametan a komentarises ovdje gdje komentatisu najveci jalijaši nacionalisti gejevi itd
ode svijet u pm
Ko Hibridni 🌽🌽🌽
Preseravanje
Zašto?
Zna li iko kako se recikliraju baterije ? Sadašnja tehnologija baterija nudi jako malu gustoću energije po kilovatu, koristi rijetke metale koji se iskopavaju prljavim metodama u siromašnim državama, a sam kapacitet baterija jako brzo opada što svako može provjeriti na svom mobitelu/laptopu. Smijem se kladiti da je "zeleniji" čisti dizel brod sa odgovarajućim ktalizatorima/filterima nego ovo zeleno pomodarstvo
Neznam imam mobitel 4 godine i ne primjetim da mi baterija popusta a handrim je svakako.
mobilni puniš superchargerom svaki put, obično do 95% i više, svaki dan i traje baterija 3-4 god. da je puniš ono lakše i max do 80% i ne ispod 20% trajala bi 25 god. 🔋se recycle i do 98%. ako misliš na kobolt kao rijetki metal, naftna ind koristi bar ⅓ godišnje produkcije. OIL LOL.