Debituje u oktobru
4

Googleov smartphone Pixel 4 XL razotrkiven u tri videa prije predstavljanja

D. B.
Prošlogodišnji Googleovi smartphonei Pixel 3 i Pixel 3 XL su bili poznati javnosti prije zvaničnog predstavljanja zahvaljujući curenju informacija, a slična situacija je i s nadolazećeim Pixelom 4 XL.

Na videoservisu YouTube su objavljenja tri videa koja praktično otkrivaju sve o Pixelu 4 XL, čak je pokazan i u tri različite boje, bijeloj, crnoj i koraljnoj.

Potvrđene su glasine o Smooth Display ekranu s frekvencijom osvježavanja 90Hz s tim da je moguće prebacivanje i na 60Hz ovisno o sadržaju koji se prikazuje. Mod koji podrazumijeva frekvenciju osvježavanja od 90Hz je "uglađeniji", ali može utjecati na trajanje baterije.

Pixel 4 XL će imati aplikaciju Recorder, a da li će moći snimati eksterni i interni zvuk (zvuk sadržaja na ekranu), još uvijek nije poznato.

Prikazana je i aplikacija kamere koja ima novi korisnički interfejs, poboljšani Night Sight mod, kao i uzorci fotografija napravljenih pomoću Pixela 4 XL.

Na raspolaganju će biti i aplikacija Pixel Themes u kojoj će korisnici pronaći nekoliko tema za svoj smartphone. Ambient EQ će prilagođavati ekran ovisno o vanjskim uvjetima.

Pixel 4 XL ima 6,23-inčni ekran rezolucije 3.040x1.440 piksela, dvije Sonyjeve stražnje kamere od 12,2 i 16 megapiksela, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Smartphone bi trebao biti predstavljen 15. oktobra.

Vezani članci