Rođendan velikog naučnika
0
Googleov logo u čast Charlesu Darwinu
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SAMO OD ZIVOG NASTAJE ZIVO.
Nedavno sam citao da ce i Vatikan uskoro priznati Darwinovu koncepciju evolucije, koja eto odjednom se uklapa u u crkvene stavove o postanku svijeta... vjerske ustanove vise jednostavno ne znaju kako da odrze stavove koji su kreirani prije par hiljada godina, a koje je nauka u zadnjih dvjestotinjak u potpunosti pobila i jos uvijek pobija, pa moraju da se malo redefinisu. @ Amir ... malo bi se ti prijatelju trebao uhvatiti knjiga i mozda ponekad pogledati National Geographic i Discovery, pa ces tacno znati sta u nasim tijelima uzrokuje razna psiholoska i tzv. dusevna, tj. emocionalna stanja... Nauka davno dokazala.
jezicki konstrukt...to ti je kad izmislis rijec da ti oznacava neki kompleksan fenomen. fol je da neces objasnjavati rijec, nego fenomen. kontas? imas npr. i rijec bog, pa niko veze nema sta znaci. sad ces ti reci \"ne moze nauka objasniti boga\". pa ne moze niko, jer je shuhveli pojam, nedefinisan do daske. to isto ko da mi kazes \"objasni mi \"ytrewq\" \". ja te pitam sta je to, a ti meni kazes \"to je malo zuto, onako naginje na sivo, al vise zeleno...i evo ga opet\". nidje veze.
ne rise amire stare ti, ne znas ni sta je ljubav. eto haj reci sta je. svakom drugo.
www.teorijaevolucije.com
\"darwin nije ziv vise pa ti nece moci odgovoriti. al evo ako ja mogu. ljubav, tuga,mrznja, dusa su jezicki konstrukti izvedeni da opisu nekakvo stanje. kapish? \" -------- suplja. cuj jezicki konstrukti. kakav je ba hemijski spoj to sto ti volis svoju zenu? a mrzis prvu komsinicu? i kakav je hemijski spoj sto onim ljudima hoce doslovno srce puci jer su izgubili svoje bliznje
@zvijer evolucija kako si ti to shvatio sigurno ne postoji :D
Ovo je rodjendan velikog varalice, a ne naucnika... Evolucija kako je on to objasnio uopste ne postoji...
Eee,Darvine,Darvine...pojma nisi imao
fol je sto ovi protivnici evolucije veze nemaju ni sta je evolucija. samo napamet pricaju. napadaju neki koncept samo njima znan.
sreca pa zemlja izbaci ovakvog genijalca da prosvjetli ljude, eh sada sto je lakse vjerovati da je neko sve odjednom stvorio to je druga stvar :) hvala ti darwine sto si nam nauku dao :) http://foxygoddess.multiply.com/video/item/11 ovdje imate lijep clip koji sve to docara lijepo, obje teorije, pa odaberite koja vam vise odgovara :)
sacekaj, sa\'ce darvin naletit\' da ti odgovori
dusa ne postoji i to je cinjenica... dokazite da postoji. Nase emocije tzv. duhovna stanja su samo produkti materijalnog funkcioniranja fizickih stvari kao sto su hemijski procesi u tijelu, urođeni instinkti i elektronski impulsi.
@hidrogradnja meni ste vi kreacionisti bas cool. svaki put kad se nadje neki fosil i popuni prazninu u uzorcima, kreacionistima onda fale dva prelazna oblika - jedan prije fosila i jedan poslije. ne znam odakle ti podatak da su se navedeni oslanjali na teoriju evolucije. bezveze je da izmisljas sad stvari. cak i kada se hitler pozivao na bibliju da opravda progone jevreja, to ne znaci nuzno da je biblija \"kriva\". krivica je svakako u njegovoj interpretaciji.
nema boga i to je to :) jednostavno, kratko i jasno