Google testira play/pause dugme za video u Chromeu

Google testira play/pause dugme za video u Chromeu
7
D. B.
8.7.2019. u 15:58
3
komentara
7

dijeljenja
Google testira play/pause dugme za video u Chromeu
Kompanija Google bi uskoro u svoj browser Chrome mogla dodati dugme koje bi omogućile puštanje i pauziranje videa iz bilo kojeg taba.
Razvojna verzija Chromea Canary posjeduje mogućnost pod nazivom Global Media Controls, a kada je aktivna, pojavljuje se play ikonica do URL-a pored bookmark zvjezdice ukoliko imate video pokrenut u bilo kojem tabu. Kada kliknete na dugme, veće opcije kontrole se pojavljuju i omogućavaju pauziranje, puštanje, preskanjanje i vraćanje videa unazad bez potrebe za otvaranjem taba u kojem se video nalazi.

Ova mogućnost bi mogla biti posebno korisna za zaustavljanje dosadnih automatskih videa ili za kontrolu YouTube videa u drugom tabu. Također, bila bi to odlična promjena s obzirom da je Google nedavno uklonio mogućnost mutiranja tabova klikom na ikonicu zvučnika iako još uvijek možete desnim klikom na tab trajno mutirati web stranicu. Opcija Global Madia Control je svestranija, posebno za korisnike YouTubea, a nećete morati ni zatvarati druge tabove s automatskim videom.

Opcija kontroliše audio i video sadržaj, ali zasad ne na svakoj web stranici. Ipak, treba imati u vidu da je opcija još uvijek u ranoj fazi testiranja pa nema sumnje da će uskoro funkcionisati savršeno.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...