Song Maker
7

Google pokrenuo jednostavan i zabavan alat za kreiranje muzike

Klix.ba
Google Chrome Music Lab pokrenuo je novi alat za kreiranje muzike pod nazivom Song Maker. Ovaj sekvencer vam omogućava da programirate dva različita instrumenta po vašem izboru, a zatim ih sačuvate ili pošaljete nekome drugom.

Song Maker vam omogućava igranje s muzikom i zvukom uz mnoštvo internet eksperimenata, a pritom je vrlo jednostavan i siguran. Glavni dio alata predviđen je za kreiranje melodija, a manja traka ispod njega za ritam. Možete odabrati nekoliko različitih muzičkih opcija za svaki odjeljak, a zatim nacrtati svoje napomene pomoću miša, tastature ili prsta, u zavisnosti od uređaja koji koristite.

Ukoliko ne znate kakvu muziku u pozadini postaviti, nemojte brinuti. Naime, Song Maker može odabrati muziku za vas koja će biti u skali, a ne zvučati grozno.

Zanimljivo je kako novi Googleov muzički alat možete povezati i s MIDI tastaturom ili mikrofonom.

Na kraju snimanja brojne opcije dostupne su onima koji žele uređivati pjesmu u Song Makeru. Moguće je postaviti tempo pomoću klizne trake, podesiti oktave, dužinu trake, broj udaraca po kanalu i još mnogo toga. Sve u svemu, Song Maker je solidan napredni program za snimanje pjesama uz koji se možete i zabaviti.

Vezani članci