Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Reklame, spijuniranje, crpljenje privatnih podatak itd, placamo mi to odavno.
nek crpe slobodno,nema sta iscrpit sto bi mu bilo posebno interesatno...moze iscrpit sta me interesuje pa da mi plasira ciljane reklame, a sa tim nemam problem uopste
Opet neko u Klixu nije dobro shvatio članak, čovjek ovdje priča da su poljuljani temelji Androida kao open source sistema, nikakvo naplaćivanje se ne spominje i ne bi imalo smisla za ovako razvijen sistem, u trenutnom stanju bi svi proizvođači odveli Android u nekom svom smjeru kroz razne modifikacije originalnog koda, izbjegli bi plaćanja, nije Google lud.
Vec placas kroz razne built in aplikacije, samo mi to ne kontamo, jedini uslov koje proizvodac treba da ispuni za koristenje androida jesu built in apps.
Sad se tek vidi koliko je Microsoft ispao glup sa odustajanjem od Windows Phone. Trebali su jos ulagati jer se sistem vrtio odlicno sa slabijim hardverom. Imali su sve, vlastiti sistem na vlastitim telefonima. Samo da su platili facebooku da redovno azurira svoje app i dovesti jos neke bitne.
Bice sistema i za dzabe ja se ne brinem
@HareBB kada su svi ti dzabni bazirani na android... Sta kada google to zabrani.. odakle da skines i kako isti da nadjes kada google sve kontrolise.
ja jos uvijek na symbianu s60
@eurodancer koji tell.. sunce ti kako je to stabilno i ucinkovito(sa 1%hardverakih resursa pici os ko lud)
@provucikarticu n95 8gb
e dobit ćete khurac od mene, vadim iz regala svoj stari nokia 3310....ha ja..... :(
Kako ću sad na fajzbuk i skajp
Ima li ista da nece probati naplacivati.
@whey bil ti nesto radio za dz
nema dabe ni kod stare babe...
'' Kada su neki proizvod i usluga besplatni, to onda znaci da si ti postao proizvod''.
Google drži u šaci Samsung, LG, Huawei i sve ostale proizvođače Android pametnih telefona. Može ih uništiti preko noći. Šta vrijedi što je Android do sada bio "besplatan" kada high end android telefoni (Samsung Galaxy) nisu mnogo jeftiniji od iPhone-a, a trebali bi biti jer dobiju os, app store, cloud i sve drugo besplatno od Google-a dok Apple sve to sam pravi i održava.
ne mogu ih unistiti, mislis da ne postoji neki ugovor kojim bi proizvodjaci bili sigurni. plus nema smisle da sebe unistis samo da bi unistio nekog iz zabave
Molim pisca ovog clanka da ga i prevede jer ne znamo svi tandaramandara pismo.
ma evo vam racku svakako mi ne trebaju te vase glupe aplikacije koje svaki dan skidaju update napunio bih memoriju i od 300 giga skinem samo instagram i mrs narocito mi ne treba klixova glupa aplikacija