{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google Maps dobio potpuno novi izgled

16.5.2013. u 09:58
0
2
Google Maps dobio potpuno novi izgled
0
Kompanija Google je u srijedu otkrila potpuno novi izgled svoje usluge Google Maps.
Radi se o kompletnom redizajnu Google Mapsa, a korisnicima je osim pogleda na okolinu omogućeno da zavire i unutar objekata. Novi Google Maps će biti dostupan javnosti od danas, a moguće ga je isprobati ovdje.

Mapa se sada otvara na punom zaslonu, a na dnu se nalaze mali thumbnailsi. Za traženje se može koristiti mali widget na gornjoj lijevoj strani ekrana. Posljednje tri pretrage se automatski pojavljuju dok je korisnik logovan, a u tražilicu je moguće upisati naziv posebne lokacije ili neki pojam, kao što je npr. "restorani špageta". Potom će se prikazati svi restorani u blizini, kao i oni koje su posjetili korisnikovi prijatelji i koji su visoko ocijenjeni.

Kada izaberete određeni restoran, Google Maps nudi info karticu desno ispod tražilice, a na njenom vrhu je adresa objekta, kao i njegovo radno vrijeme. Na desnoj strani je ikonica za navigaciju do određene adrese. Tu je i zvjezdica kojom se pohranjuje određena lokacija, kako biste je kasnije mogli pogledati. Tu je upisana i web-stranica objekta, kao i broj telefona. Google Maps prati aktivnosti korisnika, pamti ih i kasnije daje preporuke s obzirom na njegove potrebe.

Google Maps je posebnu pažnju posvetio fotografijama. Klikom na ikonu sa dna mape, koja označava satelitsku fotografiju, Google Maps nudi Google Earth pogled na određenu okolinu. Opcija Street View je uglavnom dostupna za većinu mjesta, a moguće je "ući" u pojedine objekte.

Foto turneje su također zanimljive jer postoje fotografije istih mjesta nastale u različitim vremenskim periodima, koje su napravili korisnici mobitela sa operativnim sistemom Android.

Google Maps može pomoći korisnicima i pri transportu, bilo da se radi o automobilima, javnom prijevozu, pješačenju, biciklima ili zračnom prijevozu. Sve opcije su prikazane u tražilici i na samoj mapi. Najbolja ruta se automatski prikazuje.

Kada je riječ o javnom prijevozu, moguće je vizuelno uporediti putovanja s obzirom na broj presjedanja, udaljenost i vrijeme putovanja. To je korisna mogućnost za one koji moraju svakodnevno koristiti javni prijevoz i birati najlakše i najbrže rute.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: