Nova opcija
46

Google Maps će obavijestiti korisnike kada trebaju izaći iz autobusa ili tramvaja

Klix.ba
Nakon opcije koja otkriva korisnicima gdje su parkirali automobil ili one koja im savjetuje kada da krenu na put, Google Maps je dodao još jednu korisnu opciju koja je idealna za putnike koji vole spavati ili su često zamišljeni u javnom prijevozu. Aplikacija će im sada poslati obavijest da se približavaju svom odredištu.

Ovaj mali dodatak već imaju druge aplikacije za navigaciju, poput CityMappera.

Očekuje se da će Googleova nova opcija uveliko olakšati putovanje korisnicima javnog prijevoza koji se lakše opuste ili im je lakše odvući pažnju nego onima za volanom. Fokus je na Androidu, ali notifikacije je moguće dobiti i na iOS verziji Google Mapsa.

Podsjećamo, Google Maps je ljetos uveo aplikaciju koja navodi korisnike kroz ulice i pomaže u izbjegavanju saobraćajne gužve te savjetuje korisnike kada je najbolje vrijeme da krenu na put. Nešto ranije je korisnicima ponudio mogućnost pomoći da pronađu parkirani automobil, dok je prošle godine odlučio olakšati osobama u invalidskim kolicima tako što će im pomoći u potrazi za pristupačnim mjestima kada su pitanju objekti poput hotela i restorana.