{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google Instant za još brže pretraživanje interneta

S
9.9.2010. u 08:56
0
8
Google Instant za još brže pretraživanje interneta
0
Google Instant za još brže pretraživanje interneta
Foto: Reuters
Internetski gigant Google dodatno je ubrzao svoj pretraživač uvodeći novu opciju nazvanu Google Instant zahvaljujući kojom se internet može pretraživati u realnom vremenu, odnosno prilikom tipkanja slova u pretraživač.
"Ovo je pretraživanje brzinom misli i predstavlja veliki skok u pretraživanju interneta", istakli su iz kompanije Google.

Google Instant omogućuje svim korisnicima brže pronalaženje traženih informacija i to prikazivanjem relevantnih rezultata još za vrijeme unosa upita. Naime, kada korisnik unosi upit u Google pretraživač Google automatski prikazuje rezultate koji započinju unijetim slovima. Ostatak upita predviđa se pomoću algoritma na temelju čestih upita korisnika.

Google je do sada nudio samo sugestije za pretraživanje, a rezultati se nisu pojavljivali prije nego korisnik odabre neku od ponuđenih sugestija ili pritisne enter.

Kompanija Google procjenjuje da prosječan korisnik potroši najmanje devet sekundi upisujući određeni pojam u pretraživač, a za traženje odgovora je potrebno najmanje 15 sekundi.

Nova usluga, Google Instant, ubrzat će vrijeme pretraživanja.

"Google Instant dramatično mijenja način pretraživanja i drugi pretraživači će sada biti daleko manje zanimljiviji, te će i oni morati uraditi nadogradnju", istakao je Robert Scoble, stručnjak za tehnologiju.

Inače, očekuje se da će usluga Google Instant biti uskoro moguća i na mobitelima, prenio je BBC.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: