Opcija "Smart Reply"
3

Google će uskoro kreirati odgovore i odgovarati na poruke za nas

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Googleova tastatura Gboard za uređaje s iOS i Android operativnim sistemima sadrži mnoštvo korisnih funkcija, ali uskoro će dodati jednu koja bi se korisnicima mogla najviše sviđati - Smart Reply.

Opcija Smart Reply znači kako će Google kucati poruke za nas. U slučaju kad ne možete odgovoriti na neku poruku ili ne znate šta biste napisali, Google će vam ponuditi nekoliko opcija odgovora i olakšati konverzaciju.

Na ovaj način, na poruke ćete moći odgovarati brže i efikasnije, što će naročito služiti onima kojima posao nalaže svakodnevnu komunikaciju s ljudima.

Gboard tastatura već je dostupna za nekoliko Googleovih aplikacija kao što su Gmail ili Allo. Međutim, u novoj verziji s opcijom Smart Reply bit će kompatibilna s raznim aplikacijama za razmjenu poruka, uključujući Hangouts, Android Messages, Facebook Messenger, Messenger Lite, WhatsApp, Snapchat i Tencet.

Ovakvim opcijama, poput Smarty Reply, tehno stručnjaci žele smanjiti potrebu za tipkanjem te svesti korištenje aplikacija upotrebom samo jedne ruke.

Oni koji su već koristili Smart Reply na Gmailu kažu kako do pet puta brže odgovaraju na e-mailove. Pored toga što skraćuje vrijeme odgovaranja na poruke, Smart Reply će skratiti i vrijeme koje provodite razmišljajući o tome šta biste odgovorili.

Vezani članci