Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova vijest je dobra da je objavljena prije 5 godina, ocito novinar nije dobro prenio clanak jer google asistent vec odavno prepoznaje glas.
I da sto se privatnosti tice, ko god kupi pametni telefon neka zaboravi na to. Iskoristite to i uzivajte ne nervirajte se. Cisto da se zna da, iphone recimo okine sliku sa kamerom svakih 5 sekundi niti te upozori niti ti nudi opciju za to, ali te slike se ne spasavaju na telefon nego kod njih. Izgovor je da to koriste radi otkljucavanja uz pomoc lica.
Uskoro? Mene na prvom pametnom mobitelu koji sam imao Assistant pitao za dozvolu da analizira i uči moj glas.
I kad ti stavi to kao Default, onda prepoznaje ko se sa kim druzi... Big Brother.....
Da se primjetiti da se gube ideje, era od 2000 do 2015-16 je dala maksimum sada imamo sto bi rekli prepakiranje