Čeka se reakcija "Applea"
0

Futrola za iPhone koja rješava probleme sa signalom

Sarajevo-x.com
Prema pisanju američkog magazina "Consumer Reports", problem lošeg prijema novog iPhonea 4 se najjednostavnije rješava ljepljivom trakom. Ovo rješenje možda nije lijepo naizgled, ali ipak efikasno otklanja problem sa antenom.

U istraživanju ovog magazina se navodi da je jako bitan način na koji se u ruci drži ovaj telefon. Ako korisnik rukom prekrije donju lijevu stranu iPhonea, imati će lošiji prijem, što vrlo često dovodi do prekida veze. Ako se na to mjesto zalijepi komad ljepljive trake, problem jednostavno nestane.

"Apple" je prodao 1,7 miliona primjeraka novog iPhonea u samo tri dana, ali nakon samo nekoliko sati korisnici su počeli masnovno prijavljivati probleme sa prijemom.

Da bi učinili novi iPhone tanjim za 25% u odnosu na prethodni model, dizajneri su problematičnu antenu smjestili duž njegovih ivica. Pritisak na taj dio stvara smetnje sa prijemom.

Nakon pojave ovog problema iz "Applea" su prvobitno rekli da treba paziti kako držati mobitel, nakon toga su rekli da iPhone uopće nema problem sa prijemom, nego sa softverom koji pokazuje manji prijem od stvarnog.

Razne priče su kružile internetom danima, ali je istraživanje "Consumer Reportsa" pokazalo da je problem prijema iPhonea stvaran, te da oni ne preporučuju kupovinu ovog uređaja.

Eksperti očekuju da će "Apple" ponuditi kupcima besplatnu futrolu za iPhone koja će zaštiti mjesto gdje se nalazi antena i tako ukloniti problem sa prekidom veze. Oni ne vjeruju da će Apple povući iPhone sa tržišta jer bi takav potez bio veoma skup a vjerovatno bi napravilo veći problem kupcima od onoga s kojim se trenutno suočavaju, objavio je CNN.