Predstavljanje u utorak
2

Fotografije tableta Pixel Slate otkrile USB-C port i okruglu dugmad tastature

Klix.ba
Poznato je da informacije o nadolazećem Googleovom smartphoneu Pixel 3 XL uveliko cure, a sada mu se u tome pridružio i tablet Pixel Slate koji će također biti predstavljen na istom događaju.

Glasine o Googleovom prvom tabletu s Chromeom su počele intenzivno kružiti prije nekoliko sedmica, a na internetu su se pojavile i fotografije koje dokazuju da uređaj koristi operativni sistem Chrome OS, kao i da se može koristiti s odvojivom tastaturom. Navodi se da tablet dolazi s olovkom, kao i da ima prednju i stražnju kameru. Također, vidljiv je i USB-C port sa strane, ali se čini da utor za slušalice nedostaje.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Fotografija odvojive tastature se razlikuje od onih koje su objavljene u septembru, a radi se o bluetooth tastaturi kompanije Brydge. Nova tastatura također ima okruglu dugmad, ali i fizički kontektor te specijalno Google Assistant dugme.

Tablet Pixel Slate će biti rival Appleovom iPadu Pro i Microsoftovom Surfaceu Pro. Navodno će biti dostupan u nekoliko konfiguracija te će imati do 16 GB RAM-a i Intel i7 procesor. Također, mogao bi imati i senzor za otisak prsta.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Googleov događaj je zakazan za 9. oktobar, a očekuje se da će kompanija predstaviti mobitele Pixel 3, stalak za punjenje, tablet Pixel Slate i Google Home Hub.