{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Facebook omogućio veću sigurnost, te bolju interakciju

S
6.10.2010. u 22:26
0
1
Facebook omogućio veću sigurnost, te bolju interakciju
0
Facebook omogućio veću sigurnost, te bolju interakciju
Foto: AP
Facebook je u srijedu predstavio niz alata kako bi korisnicima omogućio veću kontrolu nad njihovim ličnim podacima i pomogao im u interakciji s manjim, odabranim krugovima prijatelja, javio je Reuters.
Ovaj najveći svjetski servis za društveno umrežavanje našao se na udaru kritika u posljednje vrijeme zbog neodgovarajuće kontrole privatnosti. Sada će za svojih više od pola milijarde članova omogućiti pristup svim privatnim informacijama i njihovu bolju zaštitu, kao i da nadgledaju koji to treći korisnici aplikacija imaju pristup njihovim podacima.

Osnivač Mark Zuckerberg je također rekao novinarima da će korisnici od sad moći udružiti svoje prijatelje u različitim grupama ili krugovima, te slati poruke, ili održavati masovne razgovore on-line, u tim grupama.

To je samo dodatak na mogućnost koja je već dostupna na Facebooku, a to je da korisnici imaju priliku napraviti prilagođene liste prijatelja. No, Zuckerberg je rekao kako se dosad samo pet posto korisnika Facebooka služilo tom mogućnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: