|

Facebook donio novi izgled korisničkih profila

Facebook donio novi izgled korisničkih profila
0
S
Sarajevo-x.com
6.12.2010. u 08:29
43
komentara
0

dijeljenja
Facebook donio novi izgled korisničkih profila
Osnivač najpopularnije online društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg predstavio je novi izgled korisničkih profila za više od 500 miliona korisnika stranice u emisiji "60 Minutes" TV-stanice CBS.
Novi dizajn profila ističe korisnikove biografske podatke postavljajući ih na vrh stranice, dodane su fotografije u kojima je korisnik taggovan, a korisnicima je omogućeno da označe "Featured Friends".

Novi dizajn profila dostupan je svim korisnicima koji ga žele odmah prihvatiti, dok će svi profili biti promijenjeni u nekoliko narednih sedmica.

Zuckerberg je u emisiji "60 minuta" rekao da novi interface omogućava korisnicima povezivanje sa njihovim prijateljima na način na koji to trenutni izgled stranice jednostavno nije omogućavao.

Iz kompanije su na svom blogu napisali da je cilj redizajna omogućavanje lakšeg "pričanja svoje priče i upoznavanja prijatelja".

Voditelj emisije upitao je Zuckerberga o aplikacijama koje privatne podatke šalju marketinškim kompanijama. Osnivač Facebooka rekao je da oni gase aplikacije koje krše prava korisnika.

Zuckerber je negirao glasine da Facebook planira napraviti pametni telefon, a otkrio je da je prije četiri godine odbio ponudu Yahooa od milijardu dolara.

Svi korisnici Facebooka do novih profila mogu doći na jednostavan način. Potrebno je da odu na stranicu http://www.facebook.com/about/profile/ i kliknu na zelenu ikonu u desnom gornjem uglu nakon čega će biti prebačeni na novi dizajn.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...