Ništa od komercijalizacije
0

Facebook će ostati besplatan za sve korisnike

Sarajevo-x.com
Facebook je demantirao navode da će uskoro, tačnije u julu ove godine, početi da naplaćuje korištenje njegovih usluga. I pored toga, popularnost dvaju Facebook grupa koje tvrde suprotno iz dana u dan je sve veća.

Obje grupe imaju blizu 200.000 članova koji vjeruju da će morati uskoro plaćati usluge na ovoj socijalnoj mreži. Popularnija grupa je kao svoj slogan uzela "Mi nećemo plaćati korištenje Facebooka - odlazimo ako se to desi".

Osnivač i vlasnik ove svjetski popularne mreže Mark Zuckerberg svakodnevno dobija brojne primamljive ponude da proda svoje carstvo. Mnogi smatraju da bi upravo novi vlasnici mogli početi sa praksom naplate korištenje Facebooka.

"Ne planiramo da naplaćujemo korištenje web sitea za osnovne funkcije. On je besplatan za 350 miliona korisnika", rekao je glasnogovornik Facebooka, prenosi Telegraph.

Glasina o mogućem naplaćivanju krenula je nakon što se navodno pojavio lažni e-mail koji je kružio internetom, a u kojem su iznijeti netačni navodi o budućnosti najdominantnije socijalne mreže u svijetu.