{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Face" postaje zaštitni znak Facebooka

S
24.11.2010. u 18:15
0
26
"Face" postaje zaštitni znak Facebooka
0
"Face" postaje zaštitni znak Facebooka
Foto: AFP
Američki Ured za patente dao je dozvolu kompaniji Facebook da pokrene postupak i registruje riječ "face" kao svoj zaštitni znak. To znači da se riječ "face" neće smjeti naći u nazivima web-stranica, društvenih mreža ili telekomunikacijskih usluga.
Kompanija Facebook ima rok od tri mjeseca da plati neophodnu taksu i započne proceduru zaštite riječi "face". Nakon toga, najpopularnija društvena mreža na svijetu i zvanično će riječ "face" proglasiti svojim zaštitnim znakom, te će, pravno, moći tužiti sve one koji koriste tu riječ u svom nazivu.

Naravno, to se odnosi isključivo na telekomunikacijske usluge, web-stranice, oglasne ploče, "sobe za razgovor", te društvene mreže, obajavili su strani mediji.

Apple trenutno koristi riječ "face" upravo u "telekomunikacijskom kontekstu". Naime, njihova nova aplikacija za videorazgovore nazvana je FaceTime, te postoji velika mogućnost da će morati promijeniti naziv nakon što Facebook zaštiti riječ "face".

Najpopularnija društvena stranica radi sve kako bi zaštitila svoj brend. Početkom 2010. godine tužili su stranicu Teachbook.com zbog korištenja riječi "book" u nazivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: