{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dokukino: Druženje Twitter korisnika u Sarajevu

20.3.2014. u 13:56
0
13
Dokukino: Druženje Twitter korisnika u Sarajevu
0
Dokukino: Druženje Twitter korisnika u Sarajevu
Fondacija za nove komunikacije Dokukino u petak 21. marta 2014. u svom sjedištu u Sarajevu, Koturova 6, s početkom u 17:00 sati organizuje druženje Twitter korisnika pod nazivom #VladaDvaNula Up.
Ovom prilikom razgovarat će se o načinima putem kojih vlasti u Bosni i Hercegovini i regiji mogu biti bliže građanima, te kako korištenjem društvenih mreža i novih tehnologija ohrabriti vlade u regiji da čuju ono što građani imaju da poruče.

U ovim razgovorima najavljeno je učešće predstavnika civilinog društva, građana i vladinih institucija, a neki od njih su OSCE, Zašto ne, Vijeće Evrope, CCI, Oštra Nula, itd..

Twitteraši će također imati priliku da razgovaraju i o povećanju odgovornosti nositelja javne vlasti i transparentnosti njihovog rada te da zajednički kreiraju agendu konferencije “Vlada 2.0“ zakazanu za 28. i 29. mart u Sarajevu. Na samoj Konferenciji će se okupiti predstavnici svih regionalnih vlada, aktivisti civilnog društva, građani i mediji kako bi razgovarali o vlasti koja ima sluha za potrebe svojih građana i načinima da potrebe i zahtjeve građana ostvari, a poseban akcenat će se staviti na nedavne proteste u Bosni i Hercegovini i samoorganizovanje građana kroz plenume.

“Što bi bilo kada bi izabrani predstavnici vlasti slušali potrebe nas građana i upustili se u konstruktivan dijalog s nama o smjeru u kojem želimo da društvo ide? centralno je pitanje oko kojeg će Fondacija Dokukino i sutra na TweetUp-u i na Konferenciji krajem ovog mjeseca okupiti za istim stolom vlade, medije, aktiviste i građane i poticati ih na dijalog“, najavila je Vildana Drljević, izvršna direktorica Fondacije Dokukino. Kako je istakla, u petak će biti predstavljena i kampanja 'Otvorene ideje za Balkan', u okviru koje će biti podržano više od 20 inovativnih web i mobilnih projekata iz cijele regije koji doprinose smanjenju korupcije i uspostavljaju kvalitetne, stalne komunikacije vlasti s građanima, a najbolji će dobiti i novčanu podršku.

Učešće na #VladaDvaNula Upu može se potvrditi na http://dkq.me/SAPrijava, a više informacija dostupno je na http://www.facebook.com/VladaDvaNula i http://twitter.com/VladaDvaNula. Projekt “Vlada 2.0“ provodi Fondacija Dokukino u partnerstvu s profesionalnom asocijacijom vladinih komunikatora Jugoistočne Evrope SEECOM, a uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.

"Svi su dobrodošli da učestvuju u ovim razgovorima koji ih se tiču, bilo da koriste Twitter ili ne", poručila je Drljević.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: