|

Dodatak za iPhone i iPod prati stanje dijabetičara

Dodatak za iPhone i iPod prati stanje dijabetičara
0
S
Sarajevo-x.com
12.3.2012. u 18:20
7
komentara
0

dijeljenja
Dodatak za iPhone i iPod prati stanje dijabetičara
Novi dodatak za iPhone i iPod koji se prodaje u Velikoj Britaniji će biti od velike koristi dijabetičarima, jer prati njihovo stanje.
Uređaj košta 48 funti, a prati nivo glukoze u krvi kod dijabetičara. Prodaje se u prodavicama Boots, a kompatibilan je s iPhoneom i iPodom kompanije Apple. On omogućava dijabetičarima da provjeravaju nivo šećera u krvi koristeći se svojim mobitelom ili mp3 playerom.

Uređaj nazvan iBGStar funkcioniše pomoću besplatne aplikacije DIabetes Manager, a prikupljene podatke je moguće sačuvati, pratiti i analizirati.

Precizno mjerenje nivoa šećera u krvi je veoma važno za kontrolisanje dijabetesa, bolesti od koje pati 2,9 miliona ljudi u Velikoj Britaniji. Veoma je važno pratiti dijabetes tipa 1, autoimunu bolesti koja može dovesti do opasnog povećanja nivoa šećera u krvi, koje može dovesti do opasnih komplikacija, ošetećenja srca, bubrega, nerava i očiju.

Standardni mjerači nivoa šećera u krvi su veličine dlana, a oni testiraju male kapi krvi.

Uređaj iBGStar radi po istom principu, ali je mnogo manji. On se priključuje na iPhone ili iPod, softver potom vrši analizu i pokazuje rezultate na ekranu, a omogućava korisnicima da prate svoje stanje.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...