Tehnologija
20

Da li biste željeli ovakav selfie štap: Opremljen kozmetičkim svjetlima i ventilatorima

Klix.ba
Ljudska opsjednutost selfie fotografijama konačno stvara i nešto korisno: inovacije. Novi dizajn štapa za selfie fotografije koji nije dostupan u prodaji obogaćen je svjetlima i ventilatorima.

Ovaj automatizovani selfie štap moguće je protegnuti pritiskom na tipku, a pored toga nudi i druge prednosti poput kozmetičkih svjetala koji se nalaze sa strana držača za iPhone.

Štap je obogaćen i ventilatorima koji mogu otpuhati kosu kako bi izgledali kao da se fotografišete po vjetrovitom vremenu. Nažalost, ovaj "uređaj" ne možete kupiti u slobodnoj prodaji s obzirom na to da su napravljena samo u dva primjerka i jer se koriste isključivo u svrhu promocije nadolazeće sezone serije "UnREAL".

Suosnivač Thinkmodoa, koji je radio na kreiranju štapa, Michael Krivicka kazao je kako je siguran da je ovo proizvod koji bi željela imati Kim Kardashian dodajući kako je tim proveo više od tri mjeseca radeći na ovom štapu. On je rekao i da Thinkmodoa nema namjeru baviti se masovnom proizvodnjom ovog štapa.

"Mrzim vidjeti kada ovako strašne ideje završe u otpadu. Ako bi postojala dovoljna potražnja možda bi i razmislili da ga stavimo u prodaju", kazao je Krivicka.

Kritičari ipak upozoravaju da ovaj proizvod ne bi dobro prošao na tržištu iz razloga što ima ogromnu i tešku dršku, te generalno što se samo može pretpostavljati koliko bi novčano koštao.