Ruši sve rekorde
0

"Call of Duty: Black Ops" zaradio milijardu dolara

Sarajevo-x.com
Igra "Call of Duty: Black Ops" tokom prvih pet dana prodaje donijela je kompaniji Activision Blizzard rekordnih 650 miliona dolara, a za nešto više od mjesec dana preko milijardu dolara, prenio je AFP.

"U industriji zabave samo filmu 'Avatar' i igri 'Call of Duty' je uspjelo da u tako kratkom periodu zarade više od milijardu dolara", naveo je Bobby Kotick, izvršni direktor kompanije Activision Blizzard.

Pohvalio se Kotick i time da su igrači popularne igre koja se na tržištu pojavila 9. novembra do sada proveli čak 600 miliona sati uživajući u omiljenoj "pucačini".

Prema podacima koje kompanija posjeduje, prosječni igrač "Call of Dutyja" se dnevno konektuje više od jednog puta i provede više od jednog sata igrajući igru.

"Još nevjerovatnije od broja prodanih primjeraka je broj sati koje korisnici provedu on-line igrajući igru", naveli su iz kompanije Activision Blizzard.

"Black Ops" je sedmo izdanje popularne igre "Call of Duty". Igra je smještena u razdoblje Hladnoga rata, a zadatak je isti: ubijanje i mučenje.

Podsjećamo, prošlogodišnji prvak pucačina "Call of Duty: Modern Warfare 2" prodan je u više od 20 miliona primjeraka.