Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
90 posto otkrica je ukradena ideja
Sve je u zivotu kopija...ukljucujuci i nas same.. koji smo kopija roditelja ;)
Od koga su "ukrali" prve ideje o bilo cemu?
Sutra na klixu: Bil Gejts reko da je sestocetrest kilobajta dovoljno svima.
Jedini izumitelj koji ne krade je Fufe
Mnogo bolje prođoše u životu oni kojima je Bill Gates bio idol,od onih koji su vrijeme gubili sa Billy Idol-om i njemu sličnim! Kids,pamet u glavu!
Čovjek je genijalac. Talentovan programer i još talentovaniji biznismen. Inače,kažu da je prvi milion zaradio na DOS-u( Disketni operativni Sistem) koji je kupio od jednog mnogo talentovanijeg programera iz New Mexica za $50.000 +-... Jbg,ko zna-zna!
Gates jeste, Jobs nije bio programer ali je imao druge talente
Ne kaze se "dobili" nego ukrali :)
Jebote Mozak jebaceva Kinezi da bude pametini.
Ma laže
Nije
crkni vise
Zasto?
Za sada ima na engleskom da se tekst pretvara u ljudski glas ( ali nema na bosanskom ) unutar off-line (bez Interneta): Sub UseSpeech() Dim objVoice As Object Set objVoice = CreateObject("SAPI.spVoice") objVoice.Speak "Hello Wizz, Try this." Set objVoice = Nothing End Sub
To postoji jos od 95 !!??
@yahooooooo: Samo to Copy-Paste u neki VBA modul u MS Accessu, i pokreni. Ako hoćeš da čuješ neki drugi tekst, ubaci ga umjesto onog dijela "Hello Wizz, Try this."
moderni fašista
naravno da jeste, hoce da iskorijeni malariju, baraba jedna. umjesto da se ugleda na bracu arape pa sebi kupi jahtu od pola kilometra i pravi vjestacka ostrva
@handyman Hehe, bravo.
Billu ne gine šetoaprliska nagrada za uspješno plagiranje he he
U IT-u postoji krađa intelektualnog vlasništva samo u slučaju kraće source koda. Ako je neko napravio kalkulator u C-u i napravio i ja kalkulator u C-u, šanse da nam bude isti kod su 1%, a zamisli tek u velikom projektu. Prije svega, varijable će nam se definitivno zvati drugačije. Zatim pristup izvršnom dijelu. Neko će raditi pomoću funkcija, neko će koristiti strukture, neko će odraditi sve operacije u int main() funkciji sa while petljom itd. Ne možeš patentirati GUI i ideju.
Zamisli sad da je neko patentirao chat aplikaciju ili VOIP. Budalaštine priča Jobs. Mada, poznavajući Apple koji misli da može patentirati radijus zakrivljenosti uglova telefona (op.a. tužba protiv Samsunga), ne bi me čudilo da su pokušali patentirati i operativni sistem. Čisti debilizam.
@RagibUzoriti kako su neki patentirali dugme na telefonu? Patent je besmislen.. ljudi kopiraju.. i to uopste nije lose.. izumitelj ima monopol na pocetku.. sto mu dadne brend i ugled..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Dakle, obojica lopovi :)
@enter2 Jobs je krao gdje je stigao. Apple to je u stvari grupa ukradenih patenata.
To najbolje pokazuju koliko su bili neobrazovani. Naime Xerox je grafički interface preradio sa Sunderlandovog TX2 računara iz 1963. KAd su oni imali po 5 godina i igrali se macama i kucama !
ovaj Klix je pun genijalaca, svi pametniji od Gatesa i Jobsa. Ne kontam onda sto bosanski operativni sistem ne vlada svijetom
@handyman Pa vjerovatno radi toga što nisu mogli skontati koji će mu jezik biti default: BS, HR ili SRB