{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Navigatorom do 50 miliona iPhone korisnika

S
17.9.2010. u 13:25
0
19
BH Navigatorom do 50 miliona iPhone korisnika
0
BH Navigatorom do 50 miliona iPhone korisnika
Prateći svjetske trendove iz oblasti komunikacija, agencija Mark IN iz Sarajeva pokrenula je kreiranje prvog mobilnog turističkog vodiča Bosne i Hercegovine. Ova mobilna aplikacija pod nazivom "BH Navigator" po prvi put turističku ponudu naše zemlje stavlja u ruke korisnika najpopularnijeg telefona na svijetu - Appleovog iPhonea.
"BH Navigator" prvenstveno je namijenjen stranim turistima zapadne Evrope i američkog kontinenta, ali i milionskoj bh. dijaspori, te domaćim turistima. Koncept vodiča zasnovan je na aplikaciji koja na vrlo jednostavan i pregledan način korisnicima iPhone-telefona pruža uvid i preporuke vezano za turističku ponudu Bosne i Hercegovine. Sama ponuda bit će razvrstana po kategorijama, kao što su kultura i umjetnost, smještaj, hrana i piće, barovi i klubovi, šoping, banke, apoteke, prevoz itd.

Dostupna na engleskom i bosanskom jeziku, aplikacija će za krajnjeg korisnika biti potpuno besplatna, te nakon prvog downloada njeno korištenje ne zahtjeva internetsku konekciju, što omogućava njeno korištenje bilo gdje, bilo kada i u bilo kojoj situaciji.

Prema podacima AdMob statističkog servisa za marketing na mobilnim telefonima, Apple iPhone najpopularniji je telefon u svijetu, čiji je udio u prodaji u decembru 2009 godine činio čak 79,5% kompletne prodaje mobilnih telefona u zapadnoj Evropi, a u istočnoj 50,1%.

"Ova mobilna aplikacija prvi put će turističku ponudu naše zemlje učiniti dostupnom za više od 50 miliona korisnika iPhonea širom svijeta. Uskoro ćemo uputiti poziv za upis sadržaja u aplikaciju svima onima koji smatraju da trebaju biti uvršteni u turističku ponudu regija Banje Luke, Sarajeva i Mostara. U drugoj fazi nastojat ćemo proširiti sadržaj i na druge gradove i regije naše zemlje, kako bi pokazali bogatstva kojim ova zemlja zaista obiluje", rekao je Boris Cigler, direktor agencije Mark IN.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: