Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uskoro cemo moci napuniti zenu bez kabla
sve wireless, a po kućama sve više i više kablova i žica...?!
Koji je ti bio gospodin Nikola Tesla, ovi danasnji naucnici nisu mu ni do koljena
Ništa novo ;-)
Pa đesi burnbabe..kako si?? moram ovoj ..bolesnici dati materijala ..što je posvetila život ..minusanju mojih komentara... :))))))
...hej, pa đe si starkice.....kako ide 😉.....ma jok bona, svoj ti pis'o....i, ne spuštaj se nikad na niži level 😉
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
-Gle čuda, prazna mi baterija. :)
Uskoro ce napraviti namjestaj koji ce vam praviti djecu,samo legnete i opustite se.Sve ostalo je nase IKEA
Namjestaj ipak nece ali monteri hoce
Za par godina sva ce nam djeca biti plava i liciti na Karla Bildta
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sve preko wirelessa koje će to biti zračenje..
Sama činjenica da te sunce zrači je zastrašujuća
Nikoje. Intenzitet zracenja opada proporcionalno kvadratu udaljenosti. 2 cm dalje "zracenje" je 4 puta slabije nego 1 cm od izvora. 3 cm 9 puta. 4 - 16... Zato indukcijski prenos energije ima jako JAKO mali domet i strasno je neefikasan za praktican prenos energije. Veliki gubitci. Da nije tako, ne bi ni trebala baterija - mobitel bi radio na "signal". Moras prakticki prisloniti kaleme zice jedan uz drugi da bi elektromagnetno polje proizvelo struju u namotaju koji je u mobitelu. Neces moci staviti milje na sto pa na njega mobitel, jer ce blokirati EM polje. A u wireless EM polju si citav svoj zivot. Ono kad upalis TV pa nema nista nego snijeg - to gledas u EM zracenje iz svemira i blize okoline. Gledas u ostatke Big Banga. Pocetak svemira - uzivo, 14-ak milijardi godina kasnije. Cak i ono bezicno mobitelsko i internet - to je isto ono "zracenje" i (uskoro) iste frekvencije na kojim je radio i TV. Sad kad predjemo na digitalu, sav taj radio i TV spektar ide za telekomunikacije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)