Tehnologija
41

Apple priprema potpuni redizajn iPhonea, imat će stakleno kućište

Klix.ba
Kada je riječ o spekulacijama i "curenju" informacija, malo je kompanija koje se mogu porediti s Appleom. Najnoviji izvještaji govore da će kompanija iz Cupertina predstaviti iPhone s kućištem napravljenim od stakla.

Prema poznatom analitičaru Ming-Chiju Kuou, iPhone 8 će imati kućište u potpunosti napravljeno od stakla, a ovaj smartphone će biti predstavljen 2017. godine. Analitičar je dodao i da će iPhone 8 imati AMOLED ekran, a na IPS LCD ekran koji je bio standardan za modele iPhonea dosad. AMOLED ekran će se koristiti kako bi se kompenzirala dodatna težina uređaja zbog kućišta napravljenog od stakla.

Ovo neće biti prvi put da Apple koristi staklo kao materijal za svoj iPhone. Kompanija je imala različita iskustva sa iPhoneom 4 i 4S, mobiteli su izgledali lijepo, ali je bilo slučajeva pucanja stakla. Nasuprot tome, staklo bi bilo idealno za bežično punjenje i poboljšanje prijema antene.

No, prije iPhonea 8, na tržištu očekujemo iPhone 7, koji će biti veoma sličan svojim prethodnicima.

Pomenutom analitičaru se može vjerovati, jer je ranije najavio 12. inčni MacBook, iPad Pro, kao i prelazak sa 4,7 na 5,5-inčne ekrane. Također, najavio je i dolazak iPhonea SE, kao i njegovu relativno nisku cijenu.

Vezani članci