Tehnologija
121

Najuzbudljiviji iPhone stiže 2017. godine, imat će ekran bez ivica

Klix.ba
Apple sprema najuzbudljiviji iPhone dosad, ako je suditi po informacijama do kojih je došao Wall Street Journal.

Prema njihovom pisanju, u planu je veća promjena dizajna pametnog telefona za 2017. godinu, na 10. godišnjicu originalnog iPhonea. Te promjene bi mogle uključivati i organske LED (OLED) diode od ivice do ivice, te eliminisanje dugmeta "home" ugradnjom senzora za otisak prsta.

Ove karakteristike potvrđuju informacije poznatog IT komentatora Johna Grubera koji je prošlog mjeseca kazao da će takozvani iPhone 8 (očekuje se preskakanje modela "7S") imati "beskrajan ekran", odnosno ekran bez ivica.

WSJ piše da ovogodišnji model nije doživio veliku promjenu dizajna u skladu sa uobičajenim Appleovim dvogodišnjim ciklusom jer treba vremena da se implementira nova tehnologija. Ljudi upućeni u ovu priču kazali su da neke karakteristike za koje se Apple nada da će ih uspjeti integrisati u iPhone, poput zakrivljenih ekrana, nisu bili spremni za ovogodišnje modele.

Američki list saznaje i da će iPhone 7 vizuelno biti skoro identičan iPhoneu 6S i iPhoneu 6, a prošle sedmice su analitičari Credit Suissea, jedne od najvećih evropskoj bankarskih institucija, prognozirali "prigušen" rast prodaje iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus upravo zbog "skromne nadogradnje".

Šta bi ovdje Appleu moglo pomoći da stvari okrene u svoju korist? Upravo stakleno kućište o kojem se toliko špekuliše.