Ubrzali rokove
37

Apple od danas nudi jeftinije baterije zbog usporavanja starijih verzija iPhonea

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Decembar je bio iznimno težak mjesec za kompaniju Apple s obzirom na to da je otkriveno kako su namjerno usporavali starije verzije iPhonea s ciljem produžavanja radnog vijeka baterije.

Apple se ranije izvinio svim svojim korisnicima zbog nesporazuma oko usporavanja rada starijih modela iPhonea ističući kako su i sami svjesni činjenice da "neki misle kako su ih iznevjerili".

Kompanija je vlasnicima iPhonea 6 ponudila da zamjene baterije za 50 američkih dolara jeftiniji iznos nego što je to dosad bio slučaj (29 umjesto 79 dolara). Tada je saopćeno kako ponuda vrijedi od kraja januara do kraja decembra 2018. godine.

U međuvremenu Apple je otišao i korak dalje tako da je korisnici starijih verzija iPhonea omogućio da već od danas po sniženoj cijeni izvrše zamjenu baterije.

Apple je na upit američkog Mashablea odgovorio kako su očekivali da će im trebati više vremena, ali da su u konačnici donijeli odluku da klijentima odmah daju mogućnost zamjene po sniženim cijenama.

Uprkos tvrdnjama Apple kako su agresivnije upravljali radom uređaja da bi maksimalno produljili radni vijek baterije, američka kompanija susrela se sa desetinama tužbi korisnika zbog namjernog usporavanja sistema starijih verzija iPhonea.

Vezani članci