Za manje imućne korisnike
0

Apple nudi jeftiniji iPhone 4 s memorijom od 8 GB

Sarajevo-x.com
Azijski dobavljači kompanije Apple proizvode verziju iPhonea 4 koja će biti jeftinija, ali će imati i manje memorije, tj. 8 GB.

Flash memoriju za iPhone 4 8 GB proizvodi korejska kompanija čije ime nije otkriveno. Apple trenutno nabavlja flash memoriju od japanske kompanije Toshiba i južnokorejskog proizvođača Samsung Electronicsa.

Zvaničnici kompanije Apple uvijek zahtijevaju visok nivo tajnosti od svojih zaposlenika i dobavljača, tako da komentara na ove navode nije bilo.

Aktuelna verzija iPhonea 4 je u prodaji od juna 2010. godine sa memorijom od 16 i 32 GB. Bijela verzija je dodana u aprilu. Verzija sa memorijom od 8 GB će se u prodaji naći za nekoliko sedmica.

Kao dodatak početku prodaje manjeg i jeftinijeg iPhonea, Apple u septembru namjerava predstaviti iPhone 5.

Novi iPhone koji neki nazivaju iPhone 4S zbog gotovo identičnog izgleda aktuelnoj verziji, imat će veći ekran, bolju antenu i kameru od osam megapiksela.

Dva dobavljača dijelova za iPhone 5 su dobila nalog kompanije Apple da pripreme sve kapacitete za proizvodnju 45 miliona jedinica, tvrdi pouzdan izvor. Mobitel će praviti kompanija Hon Hai i Pegatron.

Vezani članci