Tehnologija
0

Apple bi mogao predstaviti iPhone 6S u augustu

Klix.ba
Kompanija Apple tradicionalno predstavlja novi iPhone u septembru, no, prema informacijama koje dolaze iz Kine, ove godine će smartphone biti predstavljen ranije.

Prema pisanju internet-stranice United Daily News, iPhone 6S će biti predstavljen u augustu zbog prekomjernih količina komponenti koje posjeduju Appleovi partneri.

Drugim riječima, kompanija je naručila prekomjernu količinu komponenti za novi iPhone, zbog čega su partneri morali krenuti u proizvodni proces, što je na kraju rezultiralo završetkom uređaja prije planiranog roka.

Međutim, predstavljanje iPhonea 6S u augustu znači dodatni pritisak na Appleov softverski tim koji radi na operativnom sistemu iOS 9. Prvi detalji o njemu će biti poznati na Worldwide Developers Konferenciji u junu.

Prethodno su objavljene informacije da će iPhone 6S imati Force Touch ekran koji pravi razliku između kratkog dodira i dužeg pritiska, baš kao i Apple Watch. Novost je i stražnja kamera od 12 megapiksela.

Appleov iPhone 6S će biti predstavljen uz nasljednika iPhonea 6 Plus, a njima će se pridružiti vjerovatno i nasljednjik iPhonea 5C s plastičnim kućištem.

Vezani članci