Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajd nek spusti Airbus 320 u Hudson da ni jednom putniku ne fali dlaka sa glave... Očito imaju viška love pa im udarilo o glavu...
@gooUser1565736005 Upravo su to i uradili, prije nego je avion udario u vodu, sam pilot je izjavio da Airbus ,koji je prepun nekih elektronickih pomagala je pomogao da se avion ne raspe nego da pod najpreciznijim uglom, tj sto ravnije udari u vodu. Nema tog covjeka koji moze preciznije od masine da uradi posao. U nekim stvarima nas nikada masine nece zamjeniti ali u nekim su davno samo mi ne pratimo pa nam se cini cudno.
Bas francuzi kazu Pomerili
mozda u kargo saobracaju, a na putnickim letovima tesko, mozda jednom...
@Donatella Previse je toga sto pilot moze uraditi da spasi avion, a što se nikada ne može programirati ili predvidjeti. Mene je vise strah da neće provući tu ideju, pravdajući mogućnost da sa zemlje, pilot preuzme kontrolu daljinskim upravljanjem. Prečesto se dešavaju kvarovi u toku leta aviona, gdje piloti improviziraju, zažmire na jedno oko itd. To program baš i ne može.
U svijetu ima sve manje pilota, a određene kompanije žele smanjiti troškove, tako da bi ova tehnologija mogla biti rješenje. Pa mora bit čovjek da kontroliše.