Jače hlađenje
17

Acer predstavio novi gamerski laptop Predator Helios 700 sa pokretnom tastaturom

Klix.ba
Predator Helios 700 (Foto: The Verge)
Predator Helios 700 (Foto: The Verge)
Acer je predstavio novi gaming laptop naziva Predator Helios 700 koji izgleda kao veća verzija njegovog prethodnika Predator Helios 300 modela.

Unapređena verzija Acerovog ljubimca ima pokretnu tastaturu i dodirnu tablu koji se mogu izvući prema korisniku.

Acer ovu tastaturu naziva Hyper Drift, ne zbog kozmetičke promjene, već zbog funkcije unapređenja sistema hlađenja laptopa. Naime, kada se tastatura izvuče, laptop se ojača sa dodatnim ventilatorima koji sprečavaju pregrijavanje laptopa.

Tipke na tastaturi također su unapređene. Iz Acera kažu kako su sada daleko prezicnije nego kod tradicionalnih modela.

Predator Helios 700 ima ekran veličine 17,3 inča koji podržava rezoluciju od 1080p. Laptop je težak gotovo pet kilograma, a debljina uređaja je 1,64 inča.

Foto: The Verge
Foto: The Verge

Laptop pokreće Gen Intel Core i9 procesor. Helios 700 može biti konfigurisan sa 64 gigabajta RAM-a, a podržava SSD karticu od jednog terabajta i dva terabajta hard drive-a.

Pokretna tastatura i dodirna tabla odlični su za one koji vole pozicionirati tastaturu na normalnu poziciju, što pruža komfor gamerima prilikom igranja igara.

Foto: The Verge
Foto: The Verge

Zajedno sa Heliosom 700, Acer je najavio i unapređenje specifikacija postojećeg Helios 300 modela koji će dobiti Intelov Gen Core procesor devete generacije te displej od 144Hz.

Cijena Heliosa 700 još nije objavljena.