Tehnologija
0

3.500 instalacija Sarajevo-x iPhone aplikacije

Sarajevo-x.com
iPhone aplikaciju Sarajevo-x.com, pomoću koje se mogu čitati vijesti na našem portalu, do sada je instaliralo 3.500 korisnika.

Sarajevo-x.com aplikacija za iPhone dostupna je na Appleovom iTunesu u App Storeu i možete je preuzeti odmah. Aplikacija je besplatna i nudi najnovije, najčitanije, najpopularnije vijesti našeg portala u stvarnom vremenu. Također, možete odabrati i rubrike koje vas najviše interesuju. Svaku vijest možete podijeliti s prijateljima na Facebooku, poslati e-mailom ili spremiti u Moje vijesti.

Statistike pokazuju da 54% korisnika koji su preuzeli i instalirali aplikaciju koristi iPhone 4, dok 24% koristi njegovog prethodnika iPhone 3GS, zatim slijedi iPhone 3G sa 7,8%, a ostalo pripada iPadu i drugim uređajima sa iOS operativnim sistemom.

Najviše čitatelja kao jezik na telefonu koristi engleski (1.282 ili 36,60 post), zatim njemački (1.039 ili 29,66 posto) i hrvatski (456 ili 13,02 posto).

Autor aplikacije je 23-godišnji Damir Tursunović, koji od 1994. godine živi u Amsterdamu. Damir trenutno studira i bavi se web-dizajnom razvojem iPhone aplikacija.

Zanimljivo je napomenuti da, prema našim statistikama, od svih mobilnih uređaja najviše posjetilaca portal Sarajevo-x.com posjećuje upravo s iPhonea, čak 47,81%. Na drugom mjestu su korisnici Symbiana s 25%, a treći korisnici telefona koji koriste operativni sistem Android, njih 9%. Na četvrtom i petom mjestu su još dva “Appleova” uređaja – iPad s 5,55% korisnika i iPod sa 4,03%.

Bez obzira da li imate neki od navedenih “Appleovih” uređaja, mobilnu web-verziju portala Sarajevo-x.com i dalje možete čitati na adresi m.sarajevo-x.com.

Vezani članci