Tehnologija
517

100.000 instalacija Klix.ba aplikacije na mobilnim uređajima

Klix.ba
Najposjećenijem informativnom portalu u Bosni i Hercegovini Klix.ba, osim sa desktop računara, sve se više pristupa i sa mobilnih uređaja. To potvrđuje najnoviji podatak da je Klix.ba nativna aplikacija do sada instalirana na 100.000 mobilnih uređaja.

Trend pristupa internet stranicama na mobilnim uređajima kroz surfanje webom ili korištenjem aplikacija u svijetu vrtoglavo raste. Primjerice, statistike pokazuju da Googleu i Facebooku danas više posjetitelja pristupa preko mobilnih uređaja nego na računarima. Također, u svijetu je trend da aplikacije dominiraju mobilnim internetom. Prema istraživanjima za 2014. godinu 86% vremena provedenog na internetu na mobilnim uređajima je upravo provedeno u aplikacijama, dok je svega 14% provedeno surfajući mobilnim browserom.

Portal Klix.ba prati trendove u svijetu tehnologije i pravoremeno se prilagođava. Naše dvije nativne aplikacije (Android i iOS) najpopularnije su domaće aplikacije u BiH, sa ukupno 100.000 instalacija.

Prema podacima Google Play Storea, Klix.ba aplikacija za Android instalirana je na 73.000 uređaja sa Googleovim operativnim sistemom. Najviše su to uređaji proizvođača Samsung, LG, HTC i Sony.

Klix.ba aplikaciju za Appleov operativni sistem iOS, tačnije za iPhone, koristi 27.000 korisnika.