10. Prvenstvo u PES-u u Sarajevu, titule brane Igor Zečević i Stefan Slavković

10. Prvenstvo u PES-u u Sarajevu, titule brane Igor Zečević i Stefan Slavković
50
A. P.
12.7.2019. u 13:28
14
komentara
50

dijeljenja
10. Prvenstvo u PES-u u Sarajevu, titule brane Igor Zečević i Stefan Slavković
U JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo 20. i 21. jula bit će održano 10. Prvenstvo BiH u Pro Evolution Socceru 2019.
Pored bh. žrijeba posjetioci će imati priliku pratiti i ino žrijeb, te će top osam igrača iz oba žrijeba igrati i za titulu najboljeg u regiji.

Tako ćemo na kraju sezone u popularnom PES-u dobiti novog zvaničnog prvaka BiH i novog regionalnog prvaka. Titulu prvaka BiH brani Igor Zečević iz Esport tima Ancestral i uz svog timskog kolegu, a prošlogodišnjeg viceprvaka i osmostrukog prvaka BiH Feđu Đedovića predstavlja glavnog favorita za ovogodišnjeg prvaka naše zemlje.

Titulu prošlogodišnjeg regionalnog prvaka brani višestruki prvak Srbije Stefan Slavković, te je vjerovatno i ove godine prvi favorit za prvaka regije.

U cilju promocije Esporta u BiH, prošlogodišnje takmičenje je bilo održano u Bužimu uz odličnu organizaciju domaćina i veliku podršku svih nivoa vlasti USK-a i Opštine Bužim. Ove godine organizacija seli u Sarajevo isključivo zalaganjem Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, koji će se uz koordinaciju BiH Esport Organizacije pobrinuti da takmičenje podignu za ljestvicu više u odnosu na prošlogodišnju izvanrednu organizaciju u Bužimu. „Prošle godine smo mislili da bolje od organizacije u Bužimu nećemo moći izvesti i što se tiče nagradnog fonda i samog događaja. Međutim, veliki broj sponzora poput OLX-a, Tehno Maga, Red Bulla, Media Marketa, BBI-a, Alta Shoping Centra, White Sharka i ostalih koji su prepoznali odličan projekat te pomogli da ovogodišnje prvenstvo bude podignuto na viši nivo. Uz angažman svih iz Centra i BiH Esport Organizacije možemo očekivati sasvim sigurno najbolje i najjače prvenstvo dosada, što deseto jubilarno prvenstvo i zaslužuje. Manje više sva krema PES scene iz regije će biti prisutna uz još nekoliko novih imena koji prošle godine nisu bili u mogućnosti da dođu u Bužim. Iz BiH nam dolaze bukvalno svi najjači igrači iz cijele zemlje a naravno konkurenti za naslov prvaka su prva tri imena prošlogodišnjeg prvenstva Pehar, Đedović i Zečević. Sve u svemu očekujemo vrhunsko takmičenje i vikend za pamćenje i nadu da će naši gosti iz cijele regije i nekoliko evropskih zemalja ponijeti lijepa iskustva, kako sa turnira tako i sa aktivnosti koje su predviđene za sve takmičare pored samog takmičarskog dijela. Očekujemo veliki broj takmičara od kojih će većina osvojiti neke od nagrada i zadovoljni otići kući“, rekao je Kovač, jedan od predstavnika BiH Esport Organizacije.

Također je istaknuo da je iznenađen voljom i zalaganjem cijele PES zajednice iz regije da pomognu u što boljoj organizaciji samog događaja, a posebnu zahvalnost je istakao Play Station 4 igraonicama Game Pub i TataMorata, koje su pružile svu moguću tehničku podršku bez koje ovaj događaj ne bi bio moguć. Iz organizacije su nam rekli da i dva velika svjetska imena PES-a dolaze iz Španije i Italije koja žele zadržati kao iznenađenje, ali se još ne zna da li će učestvovati u takmičarskom dijelu, jer se ipak radi o BH i regionalnom žrijebu. Također pozivaju i sve ljubitelje video igara da dođu i prisustvuju ovom događaju jer će biti vrijednih nagrada i za same posjetioce.

Već sada na Facebook stranici BiH Esport Organizacije zainteresovani mogu učestvovati u nagradnim igrama koje će biti organizovane sve do početka samog prvenstva, te na taj način osvojiti vrijedne nagrade. Važno je istaknuti da će ove godine biti i revijalni dio turnira u kojem će najbolji igrači BiH i regije kao i posjetioci moći okušati sreću i protiv profesionalnih fudbalera iz dva najpopularnija kluba u državi, FK Sarajeva i FK Željezničara, kao i nekih sadašnjih i bivših reprezentativaca BiH. Takmičare će iznenaditi i još jedna odlična nagrada, a to je putovanje u Krakow za Novu godinu u organizaciji Jungle Tribea, te još mnoštvo drugih nagrada. Po svemu najavljenom, očekuje nas jedan veliki Esport spektakl kakvih će nadamo se, u budućnosti biti sve vise, jer se Esportu u BiH definitivno treba dati šansa za razvoj da se dovede na nivo kakav postoji u zemljama okruženja.

Prijave za učešće na turniru trajat će do 18. jula za bh. državljane, a za strane državljane do 16. jula, nakon čega će svi učesnici biti obaviješteni o konačnom sistemu takmičenja i detaljnim pravilima. Uplate će se moći izvršiti putem Paypala ili banke, a prijave za turnir i ostale informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice BiHEsportsAssociation. Broj prijava za bh. žrijeb je ograničen na 84 igrača, te savjetujemo sve zainteresovane da na vrijeme izvrše uplatu s obzirom na veliki broj zainteresovanih.

Press konferencija povodom ovih događaja biće održana u srijedu 17.07., sa početkom u 11 sati - JU CKM, Jelića broj 1. Na press konferenciji će se obratiti organizatori prvenstva.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...