Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što se maltretirati ovim kad u Kur'anu stoji: "Pitaju te o mlađacima. Reci: 'Oni su ljudima oznake o vremenu i hadžiluk….'" (Poglavlje 2., redak 189.)
Sve sto sam uspio procitati onako letimice je: 6 x 4 = 24.
Klixmath
I Julijanski i Gregorijanski kalendar imaju prestupne godine. Otkako znam za sebe, srpska Nova Godina je 14. Januara. Da nije tako, razlika bi se povecavala svake 4 godine za 1 dan. Razlika izmedju ova dva kalendara je ta sto Gregorijanski kalendar za prestupnu uzima svaku godinu koja je djeljiva sa 4 osim one koja je djeljiva sa 100 a nije sa 400. Tako 2100 godina nece biti prestupna. Zbog toga ce srpska Nova Godina 2101 biti 15. Januara a ne 14. kao sada.
Postoji da bi vi imali o čemu pisati svake četiri godine.
...ma, katolička zavera, ba.
Dobar članak,trude se.